Terroristen fra Nørrebro

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
30 Kr
Lokalitet
Ringkøbing Rådhushal
Ved Fjorden 6
6950 Ringkøbing
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
For voksne

Terroristen fra Nørrebro - om jagten på Omar el-Hussein

08.05.19
Den dramatiske historie om terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge. Foredrag af journalist og retsanalytiker på DR Mette Mayli Albæk

Mette Mayli Albæk fortæller om hvordan bogen om terroristen Omar el-Hussein blev til.

Hendes medforfattere journalisterne Louise Dalsgaard og Natascha Rée Mikkelsen har gennem årelang, dybdegående journalistik og stor brug af mundtlige kilder tæt på begivenhederne afdækket hidtil ukendte detaljer om den afdøde terrorrist, hvis angreb den 14.-15. februar 2015 i København kostede to mennesker livet og sårede flere betjente og vagter.

Med flere end 130 mundlige kilder blandt myndigheder, i kriminelle og i islamistiske miljøer, aktindsigter og retsudskrifter m.m. oprulles historien om det største terrorangreb i nyere tid, der forandrede det danske samfund.

Mette Mayli Albæk vil tage tilhørerne med ind i en ellers lukket verden, hvor forklaringen på gerningsmanden, Omar el-Husseins, skæbne skal findes blandt hidtil uhørte stemmer i bandemiljøet på Nørrebro, hvor han voksede op.

Hans liv blev formet af ghettoen og bandemiljøets kriminelle kodeks, inden han forvandlede sig til en af de største terrortrusler i Europa: Unge mænd med let adgang til våben, som lader sig tiltrække af islamistisk propaganda og vender det vestlige samfund ryggen.

Mette Mayli Albæk er født og opvokset i Ringkøbing uddannet journalist fra DMJX. Har dækket krimi- og terrorstof fra Morgenavisen Jyllandsposten, og nu retsanalytiker på DR Nyheder, deriblandt de seneste års terrorangreb i Europa.