Program forår 2021
Program forår 2021

Arrangementer for både børn og voksne forår 2021

12.01.21
VELKOMMEN til en perlerække af kulturelle tilbud fra DIT bibliotek.

I følge de nuværende COVID-19 retningslinjer er alle arrangementer foreløbig aflyst frem til og med søndag d. 21. februar 2021. 
Opdateret d. 14. januar 2021

Vi opdaterer og justerer løbende, så vores praksis til hver en tid følger retningslinjerne. Har du bestilt billet til et arrangement, der må aflyses, får du naturligvis dine penge tilbage.

Du finder et væld af arrangementer for både børn og voksne. Vi glæder os til, at vi igen kan byde velkommen på bibliotekerne.

Se hele programmet 

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har i det forløbne år været udfordret som kulturarrangør helt ud over det sædvanlige. Vi skal passe rigtig godt på os selv og hinanden, og derfor kan vi også garantere, at alle myndighedskrav vedrørende covid-19 bliver overholdt, så du trygt kan deltage i vinterens og forårets aktiviteter på bibliotekerne. Vi vil for alt i verden undgå, at kulturlivet lukkes ned igen.

Vi lægger stærkt ud i februar, hvor du kan møde den lokale forfatter Stine Pilgaard, der har høstet stor succes med sin seneste udgivelse ”Meter i sekundet” en humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform.

Senere på året får vi besøg af en af Danmarks absolut bedste spændingsforfattere Leif Davidsen, som ved foredraget tager udgangspunkt i sin seneste udgivelse ”Forræderens børn,” hvor dele af handlingen udspiller sig i Ringkøbing.

Senere i marts byder vi velkommen til forfatter Pernille Juhl, der fortæller om sine historiske romaner, hvor Sønderjylland primært er omdrejningspunktet. Du skal heller ikke gå glip af Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der fortæller om Margrete I. Et historisk, psykologisk drama om den egenrådige og magtfulde Margrete I´s rolle i middelalderens Skandinavien.

Der er også godt nyt til krimielskere, idet vi for første gang live-streamer fra krimimessen i Horsens.

Hvordan nedbringer vi vores klimaaftryk? Klima og bæredygtighed spiller en større og større rolle i vores hverdag, og det afspejler sig dermed også ganske naturligt i bibliotekernes arrangementsrække. Vi kommer både omkring plantebaseret kost, ved sygeplejerske Stig Ladefoged, og biodiversitet i haven ved havearkitekt Helle Troelsen.

Det bliver også til et møde med maleren og digteren Hans Tyrrestrup, der med inspiration fra de 17 verdensmål har skabt 17 malerier og 17 små digte, der udstilles på Skjern Bibliotek. Senere hen i foråret sætter vi fokus på elbiler og elcykler ved et arrangement på Naturkraft under overskriften ”Sæt strøm til transporten.” Så overvejer du at skifte til elbil, kan du her få gode råd til nogle af de overvejelser, du skal gøre dig inden købet.

Og så har vi slet ikke nævnt alle de børnearrangementer, bibliotekernes allermindste brugere kan glæde sig til.

Der venter en bred vifte af sjove og spændende aktiviteter, hvor både fantasien og barnligheden kan få frit løb. I år inviteres også til familiefællessang, hvor vi synger sammen en lille times tid. Kulturskolen leverer musikken, og kulturskoleleder Preben Frederiksen leder os igennem formiddagen, hvor vi synger sammen på tværs af generationer.

 

Vi har som altid glædet os til at præsentere det nye program, hvor vi forsøger at ramme så bredt som muligt. Det håber vi er lykkedes!

Men sidder du med programmet i hånden og tænker, der alligevel mangler noget, så kom gerne ind på biblioteket, eller send os en mail med dit forslag. Sammen kan vi måske skabe nye og endnu bedre OPLEVELSER FOR ALLE.

Du er hermed inviteret!
Alice Hedevang Christensen
Arrangementskoordinator

Se alle arrangementer >>