Klimadebatten

Bliv klogere på klimadebatten med biblioteket

15.03.18
Mange stiller spørgsmålstegn ved, om den nuværende klimaaftale er ambitiøs nok.

I 2015 nåede verdens ledere på klimatopmødet i Paris til enighed om en global klimaaftale. To år senere valgte USA at trække sig ud af Parisaftalen. Den beslutning har fået debatten om håndtering af klimaforandringer til at blusse endnu mere op og mange stiller spørgsmålstegn ved, om den nuværende klimaaftale er ambitiøs nok.

I mange år har debatten om den globale opvarmning og klimaforandringerne været præget af polarisering og mistænksomhed.

Miljøbevægelser, eksperter og bekymrede borgere har advaret om risikoen for farlige, ja måske katastrofale klimaforandringer. Skeptikere og benægtere har anklaget de bekymrede for at være dommedagsprofeter.

I dag anerkender de fleste, at klimaforandringerne er et påtrængende problem, og debatten drejer sig nu mere om løsningerne og om vejen fra ord til handling. Men der er stadigvæk store modsætninger mellem parterne og store interesser på spil. Hvor meget må det koste? Hvordan skal ansvaret og byrderne fordeles? Hvor meget haster det? Samtidig er klimadebatten en del af den endnu større debat om grøn omstilling og vækst. Hvilken form for vækst er ønskelig? Kan vi få et bedre liv og samtidig beskytte Jorden – også på langt sigt?

Bliv klogere på debatten på biblioteket - Se film og læs artikler & bøger, der behandler temaet ”Klima”. Fokus kan være alt fra miljøkatastrofer, truede befolkningsgrupper og dyr til grøn omstilling og vedvarende energi.

Artikler
Bibliotekernes nettjeneste Faktalink.dk har en række artikler om klimaet.
Bliv klogere på historikken, tallene, institutionerne, de politiske forhold og meget mere.

Film
På bibliotekernes filmtilbud Filmstriben.dk, er en række dokumentar- og spillefilm, der perspektiverer emnet både i en personlig og en videnskabelig sammenhæng.

Bøger
Emnet ”Klima” er også et tema i skønlitteraturen. På Forfatterweb.dk, som også er én af bibliotekernes tjenester, er portrætter af en række forfattere, der bruger klimaforandringerne som ramme i deres fortællinger.

Du har fri adgang via riskbib.dk.  Alt du behøver er at være oprettet som bruger på ét af Ringkøbing -Skjern Bibliotekerne, og bo i Ringkøbing-Skjern kommune. 

 

 

Materialer
Reservér
  • Bog

MaddAddam

Af Margaret Atwood (2014)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Purity

Af Jonathan Franzen (2015)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den afskyelige : roman

Af Charlotte Weitze (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Nancy : roman

Af Dennis Gade Kofod (2015)
Læs mere