Børnevalg 2021
Siden den 28. oktober har 4 - 12 årige afgivet deres stemmer til Børnevalget på de lokale biblioteker

Børnene har stemt og vinderen er fundet

18.11.21
Siden den 28. oktober har landets børn og unge afgivet deres stemmer til Børnevalget 2021 på deres lokale børnebibliotek.

Børnene har kunne stemme på deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger. Det er de danske folkebiblioteker som står bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.

Knap 16.000 stemmer er afgivet og vinderen er nu fundet!

  • Børn over hele landet har stemt til Børnevalget 2021, og stemmerne fortæller, at valgsejren går til Ternet Ninja med sloganet og valgløftet 'Ja til sværd og Koldskål til alle'.
  • I Ringkøbing-Skjern Kommune stemte ikke mindre end 243 børn og de to største stemmeslugere her var Ternet Ninja og Naja Münster.

Et stort tillykke til Ternet Ninja med den seje valgsejr i Børnevalget 2021!

Ligesom børnene elsker Ternet Ninja, elsker- og beskytter han dem. I virkeligheden er han ninjaen Taiko Nakamura, der nu som en ånd, kæmper for at straffe dem, der begår forbrydelser mod børn. Med bolig i en ninjadukke er han en rå og ubarmhjertig dræber, der med humorens appellerende drivkraft leverer en helt særlig og flerstemmig historie, hvori både børn og voksne kan deltage og grine og gyse.

Ternet Ninja udfolder kampevnerne og kæmper for børnene sammen med drengen Aske i to bøger, som begge er filmatiseret.

Derudover findes bøgerne både som E-bøger og lydbøger, som alle er tilgængelige på landets biblioteker, samt på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Der kunne stemmes på 11 forskellige bøger til Børnevalget 2021

Vinderne af quizzerne får direkte besked

Læs mere på børnevalg.dk

 

Tags
Materialer