Skjern Bibliotek

Det åbne biblioteksrum

11.09.17
Biblioteket er DIT - Som borger og bruger har du nu mulighed for selv at være med til at skabe indhold på bibliotekerne. Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne tilbyder sig alle dage fra kl. 7 til kl. 22 som mødested for læring, samvær, fællesskab og kulturel aktivitet

Arbejder du som frivillig eller mangler din læsekreds, din studiegruppe eller nørkleklub et sted at mødes? Vil din forening gerne fortælle om jeres hobby? Eller vil du gerne vise andre, hvad du har lavet hjemme i atelieret eller værkstedet?

Som borger og bruger har du mulighed for selv at være med til at skabe indhold på biblioteket. Biblioteksrummet tilbyder sig alle dage fra kl. 7 til kl. 22 som et mødested for læring, samvær, fællesskab og kulturel aktivitet. Biblioteket er et neutralt mødested, et frirum, det er ikke privat eller ”hjemme” og heller ikke arbejde.

Lige nu rummer vi bl.a. så forskellige aktiviteter som mødregruppe for nydanskere, læseklubber, strikkeklubber, skiftende lokale udstillere af kunst og kunsthåndværk og frivillig IT-undervisning. Men vi har masser af plads til flere aktiviteter.

Betty Holm er tovholder i en læseklub i Skjern. Hun er begejstret for muligheden for at mødes på biblioteket. Hun fortæller, at personalet altid er klar til at hjælpe med at finde og skaffe den næste bog til læsekredsen og at det er et dejligt neutralt sted, og man er fri for at gøre rent derhjemme når læseklubben skal mødes.

Det samme siger Nørkleklubben på Ringkøbing Bibliotek. De er begejstrede for muligheden for det uformelle møde med nye mennesker.

Også kommunens integrationsafdeling bruger biblioteket i Skjern. Dorte Christiansen, Familiekonsulent i afdelingen Social & Integration, fortæller, at biblioteket ligger centralt, der er mulighed for at lave kaffe og det giver en god mulighed for at vise hvad biblioteket er og hvad det kan bruges til for nye borgere i kommunen.

På biblioteket kan du låne mødelokaler eller din aktivitet kan foregå i det åbne biblioteksrum.

Læs mere her>>