ekurser

e-Kurser.nu - bliv bedre til at møde hverdagens it-krav

16.09.19
Driller computeren, din tablet eller smartphone?... Klik ind på ekurser.nu og find hundredevis af lynkurser - når du har brug for det!

eKurser.nu indeholder et bredt udvalg af lette kursusforløb, som er målrettet alle dem, der bruger pc og internet, men er nysgerrige efter lære mere. Et eksempel kan være, at du har hørt, at man kan kontakte sin læge online, men er usikker på, hvordan du gør det.

”Det skal være sjovt og nemt at følge kurserne på nettet. Vi har en målsætning om, at forløbene ikke skal være over 15 minutter. Forløbene består af blandt andet små videointroduktioner, trin-for-trin guider og quizzer. Portalen skal give overblik og lyst til at lære”, fortæller koordinatoren for portalen Grete Halling, Herning Bibliotekerne.

200 forskellige kurser
”eKurser.nu er det sted, hvor du hurtigt kan lære det, du lige står og mangler, for eksempel når du skal benytte offentlige selvbetjeningsløsninger på borger.dk, hvis du gerne vil have en introduktion i brugen af en iPad, er nysgerrig efter at vide, hvordan lydbøger downloades eller du vil lære at dyrke slægtsforskning på nettet” fortæller Grete Halling.

Læringsportalen gik i luften i foråret 2012, og der kommer løbende flere nye kurser til og de gamle bliver opdateret. Således er der nu små 200 forskellige it-kurser at vælge imellem. Kurserne er inddelt i brede temaer, så man nemt kan finde frem til netop de kurser man står og har brug for.

eKurser.nu supplerer kursusindsatsen fra udbydere som bibliotekerne, hos Ældresagen, oplysningsforbund mv., hvor man traditionelt møder fysisk op til kurser. 

Bibliotekernes fælles e-læringsportal
eKurser.nu er bibliotekernes fælles e-læringsportal, hvor borgeren kan få et overblik over gode e-læringskurser. Siden indeholder kurser udviklet af bibliotekerne, men giver også indgang til kvalitetssikrede kurser fra andre aktører. 

Portalen er støttet af Danskernes Digitale Bibliotek.

Læs mere om ekurser her >>

Tags