Forårsprogram

Forårsprogram 2019

07.02.19
OPLEV...En perlerække af kulturelle tilbud fra DIT bibliotek ...

Se progammet i bladreformat>>

Nogle arrangementer kræver billet – til andre kan du bare kigge forbi. Nogle arrangementer er gratis, og andre koster lidt. Der er noget for voksne, noget for børn, for de nysgerrige og videbegærlige, for barnlige sjæle, for unge og gamle - kort sagt - her er der spændende oplevelser for alle ...
Vi prøver hvert år at tilføre programmet noget nyt, og i år bliver ingen undtagelse.

SYNG med MIG ...

Vi har erfaret, at folk gerne vil mødes omkring sangglæde og det fællesskab, det giver at synge. Derfor inviterer vi nu i samarbejde med Musikskolen Ringkøbing-Skjern til tre sangaftner under overskriften SYNG med MIG, hvor lokale ”kendisser” bliver sangværter for en aften. Sangværten udvælger en håndfuld sange, fortrinsvis fra Højskolesangbogen, som alle bliver præsenteret og får nogle personlige ord og vinkler med på vejen.

Kom i gang med slægtsforskning ...

Som noget nyt kan du også få hjælp til at gå på opdagelse i din families historie. Biblioteket har indgået et samarbejde med tre erfarne slægtsforskere fra Nordvestjysk Slægtshistorisk Forening. De rådgiver om, hvordan du holder styr på oplysninger, bruger kilder og giver dig kendskab til internettes mange muligheder indenfor emnet.

Populære erindringscaféer ...

Erindringscaféerne, som bibliotekerne arrangerer i samarbejde med lokalarkiverne, er en stor succes, og vi er hele tiden på udkig efter nye lokale fortællere. Vi hører her historier fra en svunden tid. Men vi er også på jagt efter fortællinger fra nutiden, så har du en god historie, eller kender du nogen, som har og gerne vil dele den med andre, må du meget gerne kontakte os. Til eksempel får vi til foråret besøg af Mediha, som fortæller sin helt egen personlige skildring om at møde Danmark som flygtning.

Spændende foredrag ...

Vi inviterer naturligvis også til de mere traditionelle forfatteraftner og arrangementer med interessante kulturpersonligheder, og blandt dem vil du kunne møde Pelle Hvenegaard, som fortæller om seks års overlevelseskamp i et fertilitets- og adoptionshelvede. Ann E. Knudsen, der fortæller om børn og opdragelse, og inden foråret for alvor brager igennem, har vi inviteret Claus Dalby, som runder sæsonen af med at fortælle om den frodige og levende have.

Oplevelser for børn ...

Der er også tænkt på bibliotekets allermindste brugere. Der venter nemlig børnene en bred vifte af sjove og engagerende aktiviteter som musikalsk legestue, kreative workshops og børneteater, hvor både fantasien og barnligheden kan få frit løb. Billetter til børnearrangementer kan som noget nyt nu bestilles kl. 10.00 en uge før arrangementet. 

Vi har som altid glædet os til at præsentere det nye program, hvor vi forsøger at ramme så bredt som muligt, men synes du alligevel, der mangler noget, så slå et slag forbi biblioteket eller send os en mail med dit forslag. Vi sidder altid parat bag tasterne.

Velkommen til et kulturelt boblende forår ...

Se progammet i bladreformat>>

Alice Hedevang Christensen
E-mail: alice.christensen@rksk.dk
Arrangementskoordinator

Materialer