Forfatter Tine Høeg - Foto: Lærke Posselt. Forfatter Stine Pilgaard - Foto: Martin Reinhard.
Forfatter Tine Høeg - Foto: Lærke Posselt. Forfatter Stine Pilgaard - Foto: Martin Reinhard.

Forfatterskaber: Tine Høeg og Stine Pilgaard

09.02.21
Se videoer og interviews med to af dansk litteraturs fremadstormende forfattere

Tine Høeg

”Tine Høeg er nyskabende med sine digtromaner og provokerende med sit opgør mod at være rigtig voksen. Og så er hun en stemme i dansk litteratur, man absolut skal lytte til. […] Tine Høeg skriver om at være voksen, og så alligevel ikke føle sig som voksen; om alle de forventninger, der følger med alderen, og at befinde sig i en venteposition, hvor man føler sig nødsaget til at gøre et eller andet, selvom man ikke har lyst”
(Litteratursiden).

Tine Høeg debuterede i 2017 med romanen ”Nye rejsende”, som hun modtog Bogforums Debutantpris for. Hendes seneste roman ”Tour de chambre” fra 2020 blev en af årets mest omtalte romaner.

Anmelder Linea Maja Ernst skriver i Weekendavisen om ”Tour de chambre”:
”Titlen ”Tour de Chambre” kalder kåde, nostalgiske minder frem, en rituel leg i kollektiver og kollegier, en karrusel af værelsesbesøg og drikkelege, som perfekt symboliserer start-20rnes maniske relationsdannelse. Mens livet og jeget står åbent, og man rasende kaster sin kærlighed (erotisk og platonisk) på mennesker omkring sig, danner alle de livsvarige venskaber, man alligevel på tærsklen til 30rne står og har mistet igen. Tine Høeg har skrevet den fineste kunstner-og kærlighedsroman om gabet mellem de livsfaser, som alle forbitrede romantikere kan kaste sig hovedkulds i.”

Sammen med musiker Simon Brinck har Tine Høeg skabt en romankoncert over ”Tour de chambre”. Du kan se et kort klip af koncerten nedenfor.

Lyt til Bogselskabets podcast med Tine Høeg 

Lyt til den podcast, der blev lavet da Tine Høeg vandt Bogforums Debutantpris 

Videoer med Tine Høeg


Forfatterportrætter og artikler om Tine Høeg

Bøger af Tine Høeg

Stine Pilgaard

”Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud. Med en suppeskefuld satire serverer Stine Pilgaard sin sarkastiske og ironiserende indsigt i mekanismerne mellem venner, naboer og familiemedlemmer. I forfatterskabet finder man desuden en perlerække af originale referencer til litteraturhistorien og populærkulturen”
(Litteratursiden).

Stine Pilgaard udgav i 2020 sin tredje roman ”Meter i sekundet”, der blev én af årets mest solgte og omtalte romaner. Romanen er indstillet til flere priser, bl.a. DR Romanprisen, og i januar 2021 modtog Pilgaard Weekendavisens Litteraturpris for romanen.

Anmelder Benedicte Gui de Thurah Huang skriver i Politiken om ”Meter i sekundet”:
”Stine Pilgaard beviser, at sympatiske hovedpersoner ikke er kedelige, og at opbyggelige romaner godt kan være sjove. ”Meter i sekundet” er en klog og underholdende roman om at blive voksen i Velling.”

Romanen foregår i højskolemiljøet, og der er flere højskolesange med, som Pilgaard har skrevet til romanen. Fire af sangene er blevet optaget i den nye, 19. udgave af Højskolesangbogen fra 2020. 

Se musikvideoer til 3 af sangene nedenfor, samt en video af fællessang på Johan Borups Højskole, hvor der bliver sunget Pilgaards sang ”Fortabt er jeg stadig”.

 

 

 

 


Andre videoer og interviews med Stine Pilgaard: 

 


Forfatterportrætter og artikler om Stine Pilgaard

Bøger af Stine Pilgaard

Foto af Tine Høeg er taget af af Lærke Posselt

Foto af Stine Pilgaard er taget af Martin Reinhard