Mediestream

Mediestream - Digitale historiske avissider

01.09.17
Ringkøbing-Skjern har åbnet op for adgangen til adskillige millioner avissider fra perioden 1918-2001. Adgangen til disse aviser har tidligere været beskyttet af ophavsret, men med det nye abonnement på Mediestream Folkebibliotek, som biblioteket har tegnet via Det Kongelige Bibliotek, gives der nu adgang til de mange aviser

Mere præcist drejer det sig om lidt over fem millioner digitaliserede avissider fra udvalgte historiske aviser fordelt på 40 avistitler. Antallet vokser, efterhånden som ny titler bliver digitaliseret. Med avissiderne får du artiklerne i deres oprindelige kontekst d.v.s., at artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen – især for den historieinteresserede.

Ud over de almindelige avisartikler bliver reklamer og annoncer (herunder bryllupper, jubilæer og dødsfald) også mål for din søgning. Mediestream Folkebibliotek vil selvfølgelig også være oplagt at bruge for lokale slægstforskere, der vil grave lidt dybere i slægtens historie i en anden del af landet, da der vil være mulighed for at søge i indholdet i dødsannoncer og ligenende bekendtgørelser, som ikke tidligere har været søgbare i traditionelle kilder.

Mediestream Folkebibliotek fungerer som en ”brug på stedet tjeneste”. Det betyder, at du skal være oprettet som bruger ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne og befinde dig på ét af kommunens fem biblioteker for at kunne benytte tjenesten. Den enkelte bruger kan derefter på biblioteket frit og ubegrænset fremstille kopier til eget brug – printe, downloade og/eller på anden måde lagre indhold fra tjenesten.