Din digitale rejseplan

Når digital tid bliver kvalitetstid

16.09.19
Skærme kan bruges til andet end spil og sociale medier.

Når skærmen bliver platform for digitale læseoplevelser, opstår en række andre muligheder for fordybelse. Det digitale bibliotek har desuden aldrig lukket og fylder ikke i feriekufferten. 

På Læsdigitalt.dk kan du finde en række digitale veje til gode læseoplevelser for børn. Du kan blandt andet gå på opdagelse i Din Digitale Rejseplan med et udvalg af gode læsetilbud.

Vi mener, at alle veje til læsning kan føre til gode læseoplevelser! Her er nogle eksempler på gratis digitale tjenester med læseoplevelser for børn: 

eReolen GO: En af bibliotekets digitale tjenester der udelukkende består af børnematerialer. Her finder du e-bøger og lydbøger.

e-Reolen Gloal: En af bibliotekets digitale tjenester der indeholder omkring 5000 e-bøger og lydbøger - alle på engelsk. 

eReolen: En af bibliotekets digitale tjenester for børn og voksne, der rummer mere end 35.000 e-bøger og lydbøger. 

Læs Digitalt - Vejen til gode digitale læseoplevelser til børn>>

Inspiration til supplerende læsning Her finder du udvalgte udgivelser, der handler om børns digitale læsning og medieadfærd mere generelt.

Gå til listen og få adgang til hovedindsigter og links. >>

Litteratursiden - Børnebøger: En hjemmeside lavet af bibliotekerne, hvor forældrene kan finde inspirations til børns læsning. 

Biblo.dk: Et online fællesskab for børn under 14 år. Her kan man bl.a. finde interessefællesskaber, boganmeldelser og deltage i konkurrencer.

Faktalink: En samling af elektroniske artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner.