Karl Marx City - se den på filmstriben

Se filmen 'Karl Marx City'

01.02.23
Se flere film på Filmstriben der sætter fokus på det kommunistiske DDR...

På sporet af STASI´s overvågningsmetoder

Det er en uhyggelig virkelighed og en historie, der folder sig ud, når du følger instruktøren til dokumentarfilmen "Karl Marx City", Petra Epperlein, vender "hjem" til Chemnitz, dengang Karl Marx Stadt, for at undersøge, om der er hold i rygterne om at hendes far, der i 1999 begik selvmord, var informant for STASI. Det bringer hende på sporet af STASI's udviklede overvågningsmetoder.

Hvordan har regimet påvirket befolkningen

Film om DDR kan give indsigt i historien og kulturen i det forhenværende Østtyskland, samt hvordan regimet påvirkede befolkningen. Det kan give en forståelse for sammenligninger og paralleller til nutidens samfund og politiske systemer.

Overvågningsmetoderne var durkdrevne og er direkte også beskrevet i en film som "De andres liv", hvor man som beskuer kommer helt ind i maskinrummet og kan se og undres, hvordan nogen lever deres liv igennem dem, de overvåger.

Se filmen 'Karl Marx City'

 

Se flere film om DDR generelt

Der er mere til historien om DDR generelt, og du kan se filmene på bibliotekernes filmstreamingtjeneste Filmstriben for 4 point pr. film, hvor en film for sine point kan ses i op til 48 timer.

Se flere Film om DDR på filmstriben

Film om DDR på filmstriben.dk

 

Se filmen 'Karl Marx City'

Materialer