Tegneserieudstilling ULEDSAGET
Tegneserieudstilling ULEDSAGET

Tegneserieudstilling - "ULEDSAGET"

19.10.20
På Skjern Bibliotek kan du lige nu opleve vandreudstillingen ”Uledsaget”, der bygger på tegneserie-antologien af samme navn.

Kom forbi Skjern Bibliotek og se en anderledes og spændende udstilling, fra mandag den 19. oktober til fredag den 13. november i bibliotekets åbningstid 7 - 22

 

OM UDSTILLINGEN OG TEGNESERIEN


Udstillingen udspringer af tegneserieantologien "Uledsaget", som blev skabt i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic i 2017. Den gribende antologi er resultatet af mødet mellem fem af landet bedste tegneserieskabere og fem uledsagede mindreårige asylansøgere, der har fortalt dem deres historier.

Tegnerne - Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman, Karoline Stjernfelt - giver hermed stemme til en gruppe mennesker, der har nogle vigtige historier at fortælle, men ikke noget dansk sprog til at fortælle på.

  • Tegneserieantologien blev i juni 2017 tildelt en pris af Carl Scharnbergs Uofficielle fond.
  • Udstillingen folder tegneserien ud og tilføjer en ekstra dimension, hvor publikum både får tegnernes vinkel på projektet, flotte billeder og viden om asyl og flygtninge.


 

ANMELDELSE

”Mødet med tegnerne har givet drengene deres stemmer tilbage, i hvert tilfælde skabt det vidnesbyrd, der uden filter rammer hjertet og gør mig skamfuldt opmærksom på den angst, der også sniger sig ind hos mig og giver genklang af den kollektive frygt: “der er ikke plads”, “vi kan ikke integrere dem” osv. ”De fremmede” kommer til at bære en kæmpe byrde af angst og nyt had i stedet for empatisk modtagelse.

Når det bliver fortalt så enkelt som i “Uledsaget”, så er det svært at fravælge den humane synsvinkel. Uledsaget bør findes på ethvert bibliotek, også skolebiblioteker.” (Bogrummet.dk *****)
Læs hele anmeldelsen på Bogrummet.dk >>>


Kom forbi Skjern Bibliotek og se en anderledes og spændende udstilling, fra mandag den 19. oktober til fredag den 13. november i bibliotekets åbningstid 7 - 22


 

Antologien består af:

Karoline Stjernfelt: "Problemet"

Tom Kristensen: "Bror"

Halfdan Pisket: "Linien"

Lars Horneman: "Splittet"

Adam O.: "Lille soldat"

Hvis du har mod på mere kan Halfdan Piskets ”Desertør”-serie varmt anbefales. Ligesom ”Uledsaget” er det en barsk og samfundskritisk tegneserie om undertrykkelse, vold og indvandring. 


 

Materialer