Stingray Qello, en af verdens førende musikstreamingtjenester
Stingray Qello, en af verdens førende musikstreamingtjenester

Få al den bedste musik hjem i din egen stue..

30.03.21
Besøg Qello og oplev magiske koncerter, dokumentarfilm om legendariske musikere og komponister og se også historierne om tilblivelsen af berømte albums.

BIBLIOTEKETS KLUMME UGE 13 2021
Skrevet af bibliotekar Maria Nygaard, Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Den anden dag hørte jeg en melodistump i radioen, som jeg simpelthen ikke kunne få ud af hovedet igen.

Det lød som noget i retningen af pop- eller countrymusik, det var en kvinde, der sang og det var på engelsk. Jeg ville faktisk gerne høre hele sangen og måske endda lytte til noget mere musik med denne sangerinde.

Men hvordan finder man sangen igen, når man ikke ved, hvad den hedder…?

Kender du også det? Så kan biblioteket faktisk hjælpe dig, for som borger i Ringkøbing-Skjern Kommune, kan du frit få adgang til en af verdens førende musikstreamingtjenester nemlig Stingray Qello – i daglig tale bare kaldet Qello.

Med Qello kan du opleve en stor samling af musiknumre, fuldlængdekoncerter og musikdokumentarer. Qello indeholder musik fra både store og små pladeselskaber. Udover populære genrer, så indeholder tjenesten også f.eks. verdensmusik fra Carabien og europæisk popmusik fra de seneste årtier, så der skulle være noget for enhver smag

Beatles

Genrerne spænder lige fra jazz og blues, klassisk musik, rock/pop, reggae og gospelmusik til countrymusik. Af de mange forskellige kunstnere kan nævnes Queen, Pink Floyd, Lady Gaga, Metallica, Nirvana, Paul McCartney, The Rolling Stones, The Doors, The Who, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Beyoncé, Jay-Z, Stevie Wonder, Celine Dion, Eagles, David Bowie og Eric Clapton og det er bare nogle af dem, man kan opleve. Inden for den klassiske musik er det musikere som Pavarotti, André Rieu, Lang Lang, Daniel Barenboim og danske Carl Nielsen, der kan lyttes til.

Musik streaming meQello

Qello indeholder kun officielle film- og koncertoptagelser, og du kan få dem lige hjem i stuen. Kvaliteten en perfekt – både når det gælder lyd, billede og optrædener, og du kan faktisk også sammensætte din egen playliste via tjenesten.

Klassisk

Qello er den ultimative kilde til alle musikentusiaster, som nu får mulighed for at se fantastiske koncerter, se shows og dokumentarfilm og møde kendte og ukendte kunstnere på nærmeste hold. Vælg en genre og nyd en festival af musikalske stjernestunder. Kender du ham som altid ved alle mulige og umulige ting om rockstjernerne? Med den store samling af rock-dokumentarfilm i Qello, kan det blive dig. Oplev artister lige fra The Beatles til Tom Petty, fra The Band til Tupac, og se historierne bag bl.a. disse legender.

… Og forresten så er svaret på, hvilken sang og sangerinde der står bag den ørehængende melodistump i indledningen: Soak up the sun med den amerikanske sangerinde Sheryl Crow. Og du kan finde adskillige indspilninger med netop Sheryl Crow på Qello. Og et lille tip, så er en af mine egne favoritter på Qello koncertoptagelsen med The Eagles med det legendariske nummer Hotel California.

blandede

Besøg riskbib.dk/e-materialer og find Stingray Qello lige her.
Her kan du læse mere og se hvordan du kommer i gang - du vil helt sikkert blive positivt overrasket.

Mozart

OBS! Indholdet i klummerne beskriver aktuelle bibliotekstilbud den pågældende dato eller periode. Det kan betyde, at omtalte bibliotekstilbud eller arrangementer ikke længere er aktuelle. Det har dog i flere tilfælde ingen betydning for klummens og tilbuddenes gyldighed. Kontakt endelig dit lokale bibliotek ved spørgsmål om omtalte bibliotekstilbud. Find dit lokale bibliotek lige her >>