Astrid Lindgrens sommerfortællinger
Astrid Lindgrens sommerfortællinger

Astrid Lindgrens sommerfortællinger

14.07.21
Otte fortællinger med historier om Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter, Madicken og flere af de kendte personer fra Astrid Lindgrens bøger. Højtlæsning fra 5 år

Endnu en gang får vi mulighed for at leve os ind i Astrid Lindgrens univers. Her er en dejlig bog med otte fortællinger fra hendes omfangsrige forfatterskab.

Bogen indeholder småhistorier, hvor vi møder Lotte fra Spektakelmagergade, som er på skovtur med familien. Undervejs dumper Jonas i vandet, og selvfølgelig bliver Lottes bamse væk. Naturligvis skal vi også høre om Emil og den dag, der skal være gilde på Katholt. Der er stor travlhed på gården, og da far skal hejse flaget, bliver han forstyrret. Så må Emil tage over, og så ved vi godt, hvordan det ender……

Bulderby børnene er også med. De skal prøve at sove på høloftet, selv om det mest er vagabonder, der gør det. Derefter kommer historien om Mirabell, inden vi springer videre til Pippi Langstrømpe. Hun opfinder et nyt ord, nemlig Spunk, og så må hun ellers afsted ud i byen for at finde ud af, hvad det egentlig er. Og selvfølgelig er Tommy og Annika med.

Allerkæreste Søster er næste historie. Den er om Barbro, som føler sig lidt alene. Hun har derfor opfundet en hemmelig tvillingesøster, som ingen andre kender til.

De sidste to fortællinger er om Madicken og Ronja Røverdatter. Madicken har en livlig fantasi, og sammen med søster Lisabet leger hun ved åen. Selvfølgelig ender de begge i vandet, men heldigvis er hjælpen nær. Ronja Røverdatter er sammen med sin allerbedste ven Birk i skoven ved grotten. De vil tæmme vildheste, og det går naturligvis ikke stille af.

Bogen egner sig til højtlæsning fra 5 år, og den vil helt sikkert glæde både børn og voksne. I bogen er mange fine illustrationer.

Astrid Lindgren. Astrid Lindgrens sommerfortællinger. Gyldendal 2021.

Anbefalet af Helle Thomsen
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer