DAG 0 - MØRKEHAV
DAG 0 - MØRKEHAV

Dag 0 - mørkehav

07.04.21
Forestil dig, at du er spærret inde i en bunker fra 2. verdenskrig. Forestil dig et pludseligt lysglimt, der blænder dig totalt. Forestil dig nu, at virkeligheden, da du slipper ud igen, er meget, meget værre! For læsere af fantasy og dystopiske fortællinger, fra 10 år

Ved et uheld bliver teenageren Lasse, sammen med sin lillesøster og tre andre venner låst inde og fanget i en bunker ved den jyske vestkyst. I bunkeren oplever de et voldsomt lysglimt, og da det endelig lykkes dem at bryde ud og vende hjem til Klitmøller, er alt forandret. De er alene, der er ikke et menneske at finde i miles omkreds. Byen er fuldstændig stille og forladt.

De går i gang med at lede efter deres familier og dem de holder af, men også søge efter informationer om, hvad der er sket. For hvordan kan alle mennesker pludselig forsvinde? De finder flere dyr på deres vej, så hvorfor er det kun mennesker, der er forsvundet? Og hvad sker der for de meget aggressive ørne og ulve, som gruppen også møder på deres vej?

Vi får nogle hints undervejs til hvad der kan være foregået, men vi har endnu ingen reelle svar. Vi ved ikke, hvad der fik alle mennesker til at forsvinde, vi ved blot, at det var uundgåeligt.

Vi har en idé om, at Lasse måske kender en del af løsningen på problemerne, men nøjagtig hvordan det skal foregå, ved vi ikke endnu.

Selv om historien minder en del om "Palle alene i verden" er løsningen her ikke nær så simpel. Det er ikke nok at vågne op, og så er det hele på magisk vis tilbage til det, vi kender. Der skal mere til, og kampen er ikke nem.

Dag 0 er første bind i fantasy-serien Mørkehav. Det er en velskrevet og medrivende fortælling fra første side, som foregår i Danmark. Spændende, flot og fængende forside, som nok skal fange børn og unge fra 10 år. 

Annemette Gravgaard Larsen: Dag 0 – Mørkehav. Straarup & C0 2020

Anbefalet af Katia Ben Semmane
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer