De Hemmelige Youtubere
De Hemmelige Youtubere

De Hemmelige Youtubere

23.05.19
Da kongen af Youtube udskriver en konkurrence om at blive den bedste nye youtuber er de populære drenge i klassen Kristian og Victor straks klar. De satser benhårdt på at vinde konkurrencen. For ca. 9 til 12 år.

Magnus har det skidt i klassen. Han bliver drillet, fordi han har et stort modermærke i ansigtet og han savner sin bedste ven Kebba, som er flyttet til Australien. Da nørdede Selma fra klassen vil lave en video til konkurrencen, vil Magnus absolut ikke være med, da han på ingen måde vil udstille sit ansigt. Men Selma har en plan. De skal klæde sig ud og være De Hemmelige Youtubere. De køber parykker, jakkesæt i seje farver, gemmer ansigterne bag skibriller og laver deres stemmer om. De laver de mest skøre videoer til konkurrencen og når helt til finalen, hvor kampen står mellem De Hemmelige Youtubere og Kristian og Victor. Kongen af Youtube stiller den sidste opgave, men er Magnus klar til at løse den?

 

En godt fortalt historie, som rammer lige ned i børnenes hverdagsunivers med venskab, mobning, konkurrence og Youtube. Forhåbentlig kan børnene lokkes fra Youtube til læsning for en stund.
 

Maria Rørbæk: De hemmelige Youtubere. Gyldendal

 

Anmeldt af Bodil Hejlsvig

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer