Hele herligheden
Hele herligheden

Hele herligheden,120 rim om 120 ord om 120 ting mellem himmel og jord.

14.09.22
120 små, sjove rim om alle de små ord, vi ofte bruger uden at være klar over det. Skøn bog til alle børn fra 3 år, men især til børn, der lige er startet i skole.

Marianne Iben Hansen har endnu engang begået en rimende genistreg. Hun indskriver sig efterhånden som en moderne klassiker i fodsporene af Halfdan Rasmussen. Bogen af Marianne Iben Hansen italesætter, ud fra nogle af sprogets mest anvendte ord, hverdagssituationer og søde påmindelser om verden og det at være i den.

Hun balancerer sjove rim blandt underfundige digte og eftertænksomme fortællinger. Bogen er også en fantastisk indføring i sprogets 120 mest brugte ord. Det er derfor en dejlig bog at oplæse eller snakke om i barnets start på læsningen. Brug den som samtalebog til hverdagssituationer, til læsestart, om morale og om mærkelighed og forskellighed.
De 120 ord vækkes til live med Niels Bo Bojesens charmerende streg.

Jeg havde aldrig gættet at 100 så små og almindelige ord kunne være så specielle og mangfoldige. Den er god til korte oplæsninger eller til brug som samlæsning i korte læsestunder der kan deles i bidder med børn fra 6-års alderen.

Hele herligheden
har jeg lige her.
Bøgetræer, bare tæer,
fuglesang og sommervejr
og min ukulele.
Tænk at ha? det hele.

Marianne Iben Hansen: Hele Herligheden, 120 rim om 120 ord om 120 ting mellem himmel og jord. Carlsen, 2022.

Anbefalet af Rikke Juliane Duborg Mortensen
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer