Jagten på nazisternes guld
Jagten på nazisternes guld

Jagten på nazisternes guld

02.12.20
15-årige Anton ved at hans oldefar var frihedskæmper. Men på et ophold i Argentina drages han pludselig i tvivl, da en ubehagelig, nazirelateret familie viser interesse for ham. Måske er det fordi Anton besidder viden om en skjult guldskat? For ca. 12 til 16 år.

Anton Valentiner på 15 år er taget et halvt år til Bariloche i Argentina, hvortil hans oldefar i sin tid flygtede, da han som frihedskæmper under 2. verdenskrig i Danmark var på flugt fra nazisterne. Det er den historie, som Anton er opvokset med.

Men under opholdet i Argentina finder Anton ud af sammen med det argentinske søskendepar Miguel og Guada, at det måske ikke er den virkelige historie? Hvem er den argentinske familie, som lader til at vide, hvem oldefaren var? Er familien nazister? Hvorfor interesserer de sig pludselig så meget for Anton? Og hvad er der med det forsvundne guld? Har det noget på sig?

Det er en utrolig spændende og velskrevet historie for unge fra 12 år og opefter om familiehemmeligheder, venskab, nazisme og guld. De vil virkelig vil blive opslugt af den gode fortælling og give dem lysten til at læse og finde ud af, hvad der er sket.

En stor anbefaling til bogen, som Anne Sofie Hammer og Lise Bidstrup sammen har skrevet.

Anne Sofie Hammer: Jagten på nazisternes guld: Bariloche, Argentina. Gyldendal 2020.

Anbefalet af Karin Kinch
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer