Jagten på sokkemonstret
Jagten på sokkemonstret

Jagten på sokkemonstret

19.07.22
Johannes er på efterårsferie hos mormor og morfar. Sammen bygger morfar og Johannes en sokkemonsterfælde. Hyggelig højtlæsning for børn fra 6 år og deres voksne.

Johannes er netop startet i 0. klasse. Han elsker at besøge Mormor og Morfar, og til hans store glæde, får han lov til at tilbringe den første skoleferie alene hos dem.

Udenfor øser det ned, og Johannes har glemt sine gummistøvler. Det gør det lidt bøvlet at komme ud i haven sammen med Morfar, hvilket ellers er noget af det, Johannes holder allermest af. Mormor vil gerne spille spil med Johannes i stedet; men Johannes synes, det er kedeligt, og vil meget hellere lege. Et kort øjeblik ser det ud til, at hele den længe ventede ferie bliver en fiasko.

Heldigvis har de alle tre en god fantasi.

Morfar kan godt lide orden i tingene. En dag sukker han over sokkemonstret, og så starter legen. Sokkemonstret bor hjemme hos Mormor og Morfar og spiser husets sokker. Mange af dem mangler efterhånden en makker. Det er noget værre rod, som Johannes rigtig gerne vil hjælpe Morfar med at få orden på.

Jagten på sokkemonstret går i gang. Hvordan mon sokkemonstret ser ud? Hvor mon det lever? Hvornår spiser det sokkerne? Og hvilken fælde skal man bruge til at fange det med?

Jagten på sokkemonstret er en varm fortælling om at være glad for orden, men også fuld af fantasi. En historie om at finde sig selv, selvom man går i skole og har fået nye kammerater.

Bogen er krydret med Patrick Leis fine illustrationer og egner sig godt til højlæsning fra ca. 6 år.

Kira Moss: Jagten på sokkemonstret. Calibat, 2022

Anbefalet af Tanja Christensen
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer