Janus
Janus

Janus

10.08.21
Roman om Janus som går i 7. klasse. Han er vild med fodbold, holdkammeraterne og Sofie. For unge på 13-15 år.

Janus går i 7. klasse. Han bor alene med sin mor. Hans tid går med skole, venner, fodbold og hans lille bomuldshund Pølle, der elsker at gå tur.

Indtil den dag mor får et ildebefindende, da hun vil tømme postkassen, og lægerne finder en tumor i hendes hoved. Heldigvis står far klar i kulissen; men alligevel vendes der op og ned på Janus hverdag, og han får øjnene op for, at kammeraterne måske også har deres at slås med. Måske er der er grund til, at Øffe altid er sur, og måske findes der også noget, som Mads ikke kan finde ud af.

Fodbolden og fællesskabet sætter dagsordenen i drengenes liv, og alt, hvad de har lært på banen om sammenhold og holdånd, kan også bruges i virkeligheden. Det går for alvor op for Janus, da holdet får mulighed for at spille en turnering i Holland. På turen testes venskaber undervejs, og holdet bliver virkelig rystet sammen.

Kort tid efter smider deres træner en bombe. Han stopper. Hans afløser viser sig, at have en lidt anden tilgang til foldbold end drengene er vant til, og det er de bestemt ikke vilde med.

Samtidig dukker Sofie og op. Og det der med piger er bare noget helt andet end at være sammen med drengene!

Medrivende roman for foldboldinteresserede drenge fra 13 år.

Kristina Bøcher: Janus. Forfatterskabet.dk 2020
Anbefalet af Tanja Christensen
Rinkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer