Liljas eventyr - Dyndkarlens tårer
Liljas eventyr - Dyndkarlens tårer

Liljas eventyr - Dyndkarlens tårer

25.07.19
Alfeprinsessen Lilja bor med sin familie og venner ved Nøkkerosesøen, hvor farer og fjender lurer lige om hjørnet. Da hendes ven Duni en dag forsvinder, beslutter hun sig for at bringe ham tilbage. Mon det lykkes Lilja at finde Duni? En dejlig bog til højtlæsning for de 5-9 årige og læs selv fra 9 år.

Velkommen til Nøkkerosesøen. Her bor den lille alfeprinsesse Lilja, datter af alfekongen. Lilja elsker at tage på eventyr, men der lurer mange farer omkring søen, så de to frøer Kvæk og Kvak er udpeget til at passe på Lilja og bien Humla er altid parat til at redde Lilja, når det er lige ved at gå galt.

En dag flyver Lilja en tur over søen, hvor hun opdager en mosling, der skriger om hjælp siddende i en nøddeskal på vej ud over vandfaldet. Lilja får sine vogtere til at redde Mossi. Det viser sig at den lille mosling Mossi ikke er spor farlig og selv om de er meget forskellige bliver Lilja og Mossi hurtigt gode venner.

En dag forsvinder alfedrengen Duni fra skolen, måske er han fløjet til Spejldammen og blevet opslugt af Dyndkarlens trolddom. Lilja og Mossi beslutter sig for at finde Duni, men det bliver en tur fyldt med farer.

Josefine Ottesen har skrevet mange dejlige børnebøger. Liljas eventyr – Dyndkarlens tårer er 1. del i en ny serie. En dejlig bog til højtlæsning for de 5-9 årige og læs selv fra 9 år.

Josefine Ottesen: Liljas eventyr - Dyndkarlens tårer. Alvida

Anmeldt af Bodil Hejlsvig
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer