Ludvig og livet
Ludvig og livet

Ludvig og livet

10.10.20
Når ens mor er død, ens far er ukendt og man skal flytte væk fra sine bedste venner - og man oven i købet er forelsket i den ene, så er livet lidt svært. Men Ludvig tager sagen i egen hånd. For unge fra 12-16 år.

Daniel Zimakoff er en meget produktiv og dygtig forfatter til mange børne- og ungdomsbøger, og nu har han skrevet endnu en rigtig god bog.

Ludvig hedder den dejlige knægt på 14 år, som bogen handler om. Hans mor er død, hans far er ukendt og han skal flytte væk fra sine bedste venner Mick og Maja. Så livet er egentlig ikke særlig fedt, men Ludvig tager sagen i egen hånd og får det bedste ud af det.

Ludvig bor hos sin moster og hendes familie. Nu skal de alle flytte til København og under pakningen finder Ludvig et billede, som han aldrig har set før. Det forestiller hans mor og en ung mand – måske en kæreste?

På årstallet bag på billedet fremgår det, at det er taget året før Ludvig blev født. Er den unge mand så Ludvigs far? Han går sammen med vennerne i gang med at opspore fyren og utrolig nok lykkes det at finde manden.

Alt skal ikke afsløres her, men eftersøgningen fører både nye venskaber og romantik med sig.

En rigtig god bog hvor handlingen er i gang fra første side – og et sideantal på 126 sider gør, at den er overskuelig også for dem, der måske ikke er superlæsere.

For unge fra 12-16 år.

Daniel Zimakoff: Ludvig og livet. Gyldendal, 2020.

Anbefalet af: Marianne Merrild
Ringkøbing Skjern bibliotekerne

Materialer