Mesterhjernen.
Mesterhjernen.

Mesterhjernen.

29.04.19
Krimi. Max spiller skak og skal deltage i en stor skakturnering i Bjergvig. Over en million heriblandt hovedpræmien i skakturneringen forsvinder fra pengeskabet som står i rådhusets kælder. Rita, Børge og en motorcykelbande invaderer Bjergvig, men hvorfor? Krimiteamet Max & Siri forsøger at løse gåden. for ca. 9 til 12 år.

”Mesterhjernen” er 2. del i serien ”Krimiteam Siri & Max” men kan læses selvstændigt. Siri og Max er begge 12 år. Siri er barnebarn af landbetjent Winston, og Max er et forsigtigt barn med et stort skaktalent og dygtig til at tyde koder. Siri og Max hjælper landbetjenten Winston, når han har brug for assistance.

Max er i gang med at spille til en skakturnering, hvor byens borgmester pludselig opdager, at der er blevet stjålet en million kroner fra kommunens pengeskab. I pengeskabet ligger en kodet besked, som det lykkes Max at tyde.

Den kodede besked fortæller, hvor pengene fra pengeskabet er gemt. Da Siri og Max tager hen til det sted, hvor pengene skulle ligge, ligger der blot en ny kodet besked….

Pludselig tager begivenhederne fart. Hvad laver motorcykelbanden med de frygtindgydende personer Rita og Børge i byen? Hvorfor kører Rita og Børge på deres motorcykler til Jammerdalen i nattens mulm og mørke?

”Mesterhjernen” er letlæst og velegnet for de 9-12 årige, som gerne vil læse en krimihistorie, der er fyldt med sjov og spænding. Bogen er velskrevet i et friskt og sprudlende sprog med korte kapitler og fine farveillustrationer.

Lars Mæhle: Mesterhjernen. Turbine.

Anmeldt af Karin Kinch
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer