Mobbemaskinen
Mobbemaskinen

Mobbemaskinen

27.04.21
Da Arnold en dag møder Professor Pip og hendes gorilla, Elvira, lover han at teste professorens Pips seneste opfindelse, en venlilator, der gør onde mennesker gode. Men hvorfor dukker der samtidig flere og flere modbydelige mennesker op i Flomborg? Fra ca. 7 år og selvlæsning fra ca. 9-12 år.

En aften som så mange gange før er Arnold på vej ned til Lailas pizzeria, hvor hans far Store-Arnold arbejder. Far er åbenbart blevet forsinket på sin rute som pizza-bud, så Arnold beslutter sig for at gå derned og vente på ham.

Pludselig bemærker han en lugt af stor, våd hund, men får kun øje på en stor mand med en meget lille hund. Han synes, der er noget anderledes og lidt underligt ved manden, ja Arnold tænker ligefrem, at han ligner en gorilla. Selv om han er en smule nervøs, vinder nysgerrigheden, og han beslutter sig for at følge efter. Da de har gået et stykke tid, standser skikkelsen pludselig op foran Arnold og vender sig med front imod ham, og nu er der ingen tvivl. Det ER en gorilla. Men heldigvis virker den meget venlig og gør tegn til, at Arnold skal følge med videre.

På den måde møder Arnold Professor Pip og gorillaen Elvira. De to bor sammen i et lille hus, som indeni viser sig at være meget stort. Professor Pip er opfinder og har opfundet gode ting, men desværre er der af og til gået noget galt undervejs, så der også er kommet dårlige og skadelige opfindelser ud af det.

Den sidste nye opfindelse er en Venlilator, som Professor pip gerne vil have Arnold til at afprøve på en drillesyg og flabet dreng fra skolen. Den er kun lige blevet testet på en sur og gnaven nabo, hvor den havde en god virkning, men hvad med ude i virkeligheden?

I bogen møder vi også en ondskabsfuld person, Drillepinden, som desværre får fingre i en af Professor Pips mislykkede opfindelser, nemlig Mobbemaskinen. Den blev til ved en fejltagelse, da hun ville lave Venlilatoren. Det kommer der ikke noget godt ud af. Arnold bliver selvfølgelig også indblandet i den dramatiske affære, men hvis du vil vide mere, må du læse bogen.

Bogen er både spændende, opfindsom og morsom. Den egner sig til højtlæsning fra ca. 7 år og selvlæsning fra ca. 9-12 år.

Bodil El Jørgensen: Mobbemaskinen. Gyldendal 2019  

Anbefalet af Helle Thomsen
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer