Sneføllet
Sneføllet

Sneføllet

09.03.21
Addie er i familiepleje og finder et vildt føl, der har mistet sin mor. Kan Addie redde føllet? Og kan føllet måske samtidig hjælpe hende? Spændende og varm historie om familier og heste. Fra ca. 10 år og op

Addie og hendes mor passer på hinanden. I perioder er det mest Addie, der passer på mor, og det er ikke helt let. Som den dag hvor Addie havde fundet en mønt under sofaen og derfor kunne købe mælk, så hun kunne få morgenmad. Desværre tabte hun mælken, da hun skulle låse døren op, og så var der ingen mad den dag!

En dag bliver Addie fjernet fra hjemmet, og hendes alkoholiske mor sat i behandling. Addie bliver anbragt i en kærlig plejefamilie på en afsidesliggende gård i Exmoor. Langt fra alt hvad hun kender og uden kontakt til sin mor. Hun er ulykkelig, vred og fuld af mistillid til alle omkring hende.

Det er svært for Addie at falde til i det nye hjem, for mest af alt savner hun sin mor; men en dag dukker et lille vildt føl op fra heden, der har brug for hjælp. Addie plejer, fodrer og passer det lille føl, og langsomt vinder hun dets tillid. Det store spørgsmål er nu, hvad der skal blive af føllet i fremtiden, for Addie har stadig en plan om, at hun skal hjem til sin biologiske mor.

Det bliver altafgørende for Addie at hjælpe føllet tilbage til naturen. Men er det nu altid den bedste idé? For kan sådan et lille føl overhovedet klare sig blandt vildhestene på heden, når det har været i menneskehænder så længe? Og kan Addie overhovedet finde føllets mor?

En stille nat lister hun og føllet ud på heden, hvor de finder flokken af vildheste, og Addie slipper føllet løs. Det er dog næsten ved at koste føllet livet, og langsomt går det op for Addie, at det ikke altid er det bedste at være sammen med sin biologiske mor, og at lykken måske godt kan findes andre steder.

Spændende hjertevarm historie for børn fra 10 år.

Susanna Bailey: Sneføllet. Gads Børnebøger 2020

Anbefalet af Tanja Christensen
Rinkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer