Spejlet fra Venedig - kronen
Spejlet fra Venedig - kronen

Spejlet fra Venedig - kronen

16.09.21
Malthe er 14 år, og han skal bo hos sin farmor i en periode. På værelset står et stort spejl, som er lidt mystisk. En dag rører Malthe ved spejlet, og han bliver ført til landet Gidenev. Hvad mon der så sker? Kan læses, hvis man er 9-12 år.

Malthes far er tidligere soldat, men krigens rædsler har gjort ham aggressiv og syg, og derfor er han indlagt på sygehuset. Malthe har svært ved at håndtere det og lider af lavt selvværd. Hans mor er ofte ude at rejse i lange perioder i forbindelse med sit job som marinebiolog og derfor beslutter hun, at Malthe i en periode skal bo hos Farmor.

På det værelse, Malthe får hos Farmor, står et stort gammelt spejl, der ikke helt fungerer som almindelige spejle. Malthe opdager hurtigt, at det reagerer ret langsomt, når han ændrer kropsposition. Og da han undersøger det nærmere, bliver han suget gennem spejlet til Gidenev – en by i spejlbilledernes verden.

Gidenev ligner Venedig i gamle dage, bare lidt forvrænget. Her møder Malthe Fifli, der er spejlmager. Fifli beder om Malthes hjælp til at skaffe Kronen tilbage. Kronen er efter sigende smedet af kysset fra en sommerfugl, åndedraget fra en slange og tårerne fra en gletsjer. Den, der har Kronen, kan ingen sige nej til. Den har været forsvundet i århundreder, og man tror Dronningen har taget den.

Fifli introducerer Malthe for kæmpen Troll, et væsen han mystisk nok tidligere selv har tegnet, der træner ham til kamp, og herefter drager de tre venner mod slottet. Undervejs bliver Malthe skilt fra Fifli og Troll, og må stå på egne ben. I dronningens by møder han både venner og fjender. Han bliver page for den kommanderende og fordrukne ridder Arful og allierer sig med køkkenpigen Tess. Under en ridder-turnering formår Tess at snige Malthe ind på slottet. Her finder han til sin store overraskelse sin far fanget i et bur. Nu er det kun Malthe, der kan afgøre alles skæbne. Han må skaffe Kronen tilbage.

Ny, spændende, letlæst fantasy-serie for børn mellem 9 og 12 år. Kronen er første bind i serien og flere er allerede udkommet. Lix 23

Mette Klint: Spejlet fra Venedig – kronen. Dansklærerforeningens Forlag 2021

Anbefalet af Tanja Christensen
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer