Trine Loppelil Sørøverhjerte - normalfesten
Trine Loppelil Sørøverhjerte - normalfesten

Trine Loppelil Sørøverhjerte - normalfesten

16.11.20
Trine skal igen begynde i en ny skole. Med en mor, der er sørøver og en far, der har et loppecirkus, er det svært at ligne de andre, og det er det Trine allerhelst vil. Bogen kan læses højt for børn fra 5 år og læses selv af børn fra 9 år.

Trines mor, Sorte Sara, er sørøverkaptajn og temmelig kommanderende. Hendes far, Domptør-Carsten, er loppedomptør – og slæber hele tiden rundt på et loppebur.

Trine ønsker sig bare et helt almindeligt liv med en helt almindelig familie; men det er ikke helt let. Særligt ikke da hun IGEN skal starte på en ny skole – og hendes forældre IGEN vil følge hende hele vejen ind i klassen og ovenikøbet bestemmer, at hun skal gå klædt som en sørøver!

For det ikke skal være løgn, så havner hendes fars lopper ved et uheld på hendes sidemakker, den smarte og moderigtige Julie, der får et panik-kløe-anfald, og Trines mor insisterer på at fortælle sørøverhistorier til klassen, og kommer ved et uheld til at skyde hul i tavlen.

Men Trine giver ikke op, så for hendes skyld beslutter hendes forældre sig for at prøve at leve et normalt liv ligesom alle andre. De går på nettet for at finde ud af, hvad normale mennesker laver og inviterer alle Trines klassekammerater og deres forældre til Normalfest! Selvfølgelig går det ikke helt efter planen…

En sjov historie om at have verdens pinligste forældre – og opdage at det vigtigste i virkeligheden er at være sig selv.

Bogen kan læses højt for børn fra 5 år og læses selv af børn fra 9 år.

Majken Fosgerau Salomonsen: Trine Loppelil Sørøverhjerte – normalfesten. Gyldendal 2020.

Anbefalet af Tanja Christensen
Rinkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer