historiensverden.dk
historiensverden.dk

En guldgrube for historieinteresserede…

22.06.21
Hvis man nu lige har glemt, hvornår det var Napoleon udkæmpede sine krige, eller hvordan Columbus opdagede Amerika, så er det her man skal søge svar.

Bibliotekar Ritta Degn Olesen anbefaler websitet historiensverden.dk

Hvis man som jeg er historieinteresseret, er det en sand guldgrube at gå på opdagelse i Historiens Verden.

Sitet indeholder blandt andet en kronologisk gennemgang af verdenshistorien, og når man bevæger sig rundt på sitet suppleres teksterne af biografier, leksikonartikler, quizzer, lydforedrag, kilder og arbejdsspørgsmål. På den måde kan man nemt få både et overblik over historieske perioder og man kan dykke dybere ned i netop de emner, man finder allermest relevant.

En god hjælp til skolebørn

Hvis man skal hjælpe sit barn med en historieopgave, så er historiensverden.dk også et godt site at besøge. Det er nemt og overskueligt at søge på siden og teksterne er bygget op i tre forskellige læseniveauer. Det gør sitet relevant for både folkeskole- og gymnasielever samt elever på videregående uddannelser og for voksne generelt.

Man kan vælge mellem læseniveauerne let, middel og svær:

  • Let og middel egner sig til elever i folkeskolen,
  • Svær egner sig til elever i udskolingen, gymnasier og det voksne publikum.

historiensverden.dk

Historiske perioder

På historiensverden.dk gennemgås den historiske udvikling fra oldtid til nutid. Fra Mesopotamien og Ægypten til Grækenlands opblomstring og det antikke Romerrige, fra kristendommens fødsel til pavedømmets dannelse og de store riger i Europa, islams fremvækst og Det byzantinske Rige frem til renæssancens fødsel og reformationen. Endvidere gennemgås de store opdagelser, religionskrigene i Europa, enevælden, oplysningstiden, nationalstaternes tidsalder, industrialiseringen, verdenskrigene, den kolde krig og krigen imod terrorisme.

Historiensverden.dk er udviklet og forfattet af historikere med undervisnings- og formidlingserfaring bl.a. inden for folkeskole, gymnasie og universitet. Artiklerne er velskrevne og overskuelige.

Gigantisk opslagsværk

Jeg vil gerne give de bedste anbefalinger til dette gigantiske opslagsværk om verdenshistorien kom direkte til forsiden på verdenshistorien.dk.

Rigtig god historielæselyst!

 

Se videoen og få et hurtigt overblik over hvordan du søger i historiensverden.dk