Den fremmede gæst
Den fremmede gæst

Den fremmede gæst

23.11.18
Lisa Jewell har skrevet en nervepirrende og psykologisk thriller, som er svær at slippe.

Vi følger Alice Lake, der bor sammen med sine tre børn og hunde, i et lille hus ved havet i East Yorkshire.

En dag ser hun en mand sidde helt alene på stranden i regnvejr. Han kan ingenting huske, hverken hans navn eller hvor han kommer fra. Hun inviterer ham ind, og han får lov at bo i hendes anneks, selvom alle advarer hende, for hvem er han?

Samtidigt med et andet sted i London sidder nygifte Lily Monrose, hun er alene og venter på at hendes mand skal komme hjem fra arbejde, men han dukker aldrig op.

Sideløbende følger vi en familie i året 1993, som er på ferie i området ved East Yorkshire. De tre historier vikles ind i hinanden på overraskende vis, og historien bliver mere og mere intens og spændende.

Historien er skræmmende, og overrasker gang på gang. Personerne er utrolig godt beskrevet, og man lever sig virkelig ind i deres historier. Netop som man troede at man havde regnet det hele ud, viser det sig helt anderledes. Bogen er godt skrevet og let at læse.

Bogen minder meget om Clare Mackintosh' bøger, som jeg er meget begejstret for, og er du ligesom jeg glad for psykologiske spændingsromaner, vil du elske at læse Den fremmede gæst.

Lisa Jewell: Den fremmede gæst. Gads forlag 2018

Anmeldt af Annette Nygaard
Ringkøbing-Skjern Bibliotek

Materialer