Monteperdido: De forsvundne pigers by
Monteperdido: De forsvundne pigers by

Monteperdido: De forsvundne pigers by

11.11.19
Krimi. I den spanske bjerglandsby Monteperdido forsvinder to 11-årige piger på vej hjem fra skole. Fem år senere dukker den ene pige op i en forulykket bil. Hvilke svar ligger hun inde med? Kriminalbetjent Sara Campos og hendes chef Santiago Bain sættes på sagen.

De smukkeste bjerge kan skjule de mørkeste hemmeligheder.

Fem år efter de to elleveårige piger, Ane og Lucia, forsvinder sporløst på vej hjem fra skole, sørger landsbyen Monteperdido stadig over tabet og pigernes uvisse skæbne. Men så dukker Ane pludselig op i en forulykket bil – hun er såret, men i live.

Sagen bliver genåbnet for at finde ud af, hvem der stod bag bortførelsen, og et kapløb mod tiden begynder, for hvor er Lucia, og kan hun stadig reddes? Alt står og falder med de oplysninger, som den traumatiserede Ane måske ligger inde med. Men efter et stykke tid, kommer Ane frem med flere oplysninger. Ane indrømmer at, hun ikke har fortalt alt. ”Der er nogle ting man er nød til at glemme for at kunne leve videre.” Hendes ord vælter frem, vild og voldsomt, som knive i luften, der ender med at ramme hende selv. ”Jeg hadede hende,” fortalte hun. Jeg ønskede at hende rigtig meget ondt. Ane havde set, hvordan alle Lucias ønsker blev opfyldt, mens hun selv blev frataget sine små fornøjelser, nemlig bøgerne. 

Sara Camppos og hendes chef, Santiago Bain, bliver sendt ud fra Madrids kriminalpoliti og forsøger at samarbejde med det lokale politi, som begik nogle fatale fejl for fem år siden. Det må ikke ske igen, men de to udefrakommende opdager snart, at landsbyboerne følger deres egne regler i de ufremkommelige bjerge.  

Agustin Martinez. Monteperdido – De forsvundne pigeres by. People´s Press.

Anmeldt af Gitte Bækdal
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer