Næste!: en lægeroman
Næste!: en lægeroman

Næste!: en lægeroman.

10.08.21
Elin bor med sin mand Aksel i et intellektuelt og småborgerligt kvarter i udkanten af Oslo. Elin ligger på sofaen og drikker vin, mens Aksel står på ski, og det går egentlig meget godt, indtil Elin møder ungdomskæresten Bjørn.

Næste! er en humoristisk og satirisk roman om voksenlivets kvaler. Det er ikke en lægeroman i gængs forstand, romanens romance er langt fra romantisk!

Romanen foregår i Oslo. Hovedpersonen er den almenpraktiserende læge Elin. Hun er flyttet fra manden og bor hemmeligt i lægepraksissen, hvor eneste fornuftige samtalepartner er Tore, som er klinikkens skelet af plast. De to fører samtaler om alt – mellem, under og efter lægekonsultationerne. Elin er dødtræt af patienterne, som i bund og grund alle er ensomme og ulykkelige. Elin er faktisk ikke en særlig sympatisk læge og jeg er i tvivl om hun er et sympatisk menneske. Det tror jeg ikke Tore mener. Elin gør alt det hun fortæller patienterne, at de ikke skal gøre. Hun drikker for meget, sover for lidt, spiser forkert og får ingen motion, og af ren og skær høflighed – man svarer vel ja til en venneanmodning på Facebook - ender hun ud i en affære med ekskæresten Bjørn. Til sidst holder hun også op med af være høflig og så har vi for alvor balladen.

En sjov og klog roman om voksenlivets kvaler. Ordineres til dem, der trænger til et skud humor og satire.

Nina Lykke: Næste!: en lægeroman. Gyldendal 2020.

Anbefalet af Birte Røn
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer