Sådan nogle som os

17.08.15
Ulrikke er nyuddannet antropolog og er gået i lidt i stå.

Hun vender hjem til sin barndomsby i det sønderjydske og bliver kommunalansat samfundsfagslærer i et toårigt aktiveringsprojekt for langtidsledige. Just do it – her er der fokus på at øge deltagernes kompetencer med walk and talks og hygiejnekurser. Emner som livskvalitet, mindfulness og lattercoaching tages op; men dagenes kortvarige lykkestunder er i selskab med kaffe og søde sager.

Hun bor til leje hos en kollega og drikke ofte kaffe hos mormoren med mågestel og Minarine. En ældre kvinde med sine meningers mod. Her findes ikke megen diplomati eller pædagogisk tale!

Ulrikke er midt i trediverne og har svært ved at forlige sig med sin livssituation, drømmer om at gøre den bog, som hun er i gang med færdig, men håber dybest set at finde kærligheden og stifte familie, som de fleste. Hun overvejer at være heldig med Ulf, den lokale Kop & Kande indehaver og tidligere gymnasiekæreste, der byder sig til. Der er dog tilsyneladende langt fra drømmen til realiteterne.

Letlæst romandebut om hverdagslivets fortræffeligheder eller mangel på samme levet i provinsen langt fra storbyen. Kan i stil og indhold sammenlignes lidt med Helle Helle, Naja Marie Aidt og Marianne Jørgensen.

Amrit Maria Pal: Sådan nogle som os, Rosenkilde 2015

Anmeldt af Elly Frost Nielsen

Materialer