SOLFROST
SOLFROST

SOLFROST

19.10.20
Rebecca Houmøllers debut roman Solfrost er en virkelig fin og hjerteskærende fortælling, som rammer lige i hjertekulen.

Sylvester tager en lun sommeraften til fest i København. Her møder han Karla og et par af hendes veninder. Karla er skøn, og de finder sammen. Vi følger dem i en periode, hvor forholdet udvikler sig fra forelskelse til kærlighed. Men en dag rammer mørket. Til en fest putter en mand noget i Karlas drink, hvorefter han voldtager hende under hendes blackout. Tiden går. Hun finder ud af, at hun er blevet gravid, og hvad pokker gør man så?

Solfrost er en undersøgelse af, hvad det gør ved kvinden, kvindens kæreste og ved deres forhold og kærlighed, når en graviditet som følge af en voldtægt trænger sig ind i deres liv.

Første del af bogen, virker ægte i beskrivelsen af ungdommens kærlighed og usikkerhed. Karaktererne virker utroligt realistiske, og man kommer til at holde af dem på hver deres måde. Denne del af bogen kunne sagtens have stået helt alene.

Fortællingen er til tider stærk læsning, og den er rigtig fint skildret.

Anden del af bogen er efter min mening ikke helt så god som den første. Historien bliver for mig en smule overdrevet.

Rebecca Houmøllers debut roman Solfrost rummer et fantastisk sprog og smukke beskrivelser, som suger én helt ind i bogens univers. En intens fortælling om ungdommens store følelser og livets uforudsete drejninger.

Rebecca Houmøller: Solfrost. Byens forlag 2020

Anbefalet af Katia Ben Semmane
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer