Tidselhonning
Tidselhonning

Tidselhonning

16.09.21
Ebba Lindqvist har mistet alt: karriere, mand og livsmod. En 79-årigs læserbrev i et ugeblad vækker noget i hende, og snart begiver hun sig mod den syd-svenske kyst for at interviewe den ældre dame om hendes lange ægteskab. Men det er en helt anden historie, hun får med hjem. En varm og velskrevet kærlighedshistorie til læsere af kvindeskildringer.

I bogen Tidselhonning møder vi Ebba Lindquist, som er tidligere samlivscoach, forfatter til adskillige bøger, og har hendes eget radioprogram. Da hun selv bliver offer for en skilsmisse, går det stødt ned af bakke både med karrieren og i hendes private liv.

Romanen foregår til dels i sommeren 1955, hvor historien foregår på pensionatet Miramar, og i år 2019 hvor vi befinder os i den populære badeby Båstad, hvor vi besøger den 79 årige Veronika på alderdomshjemmet.

Ebba får tilbudt et dårligt betalt job om at lave en artikel om livslang kærlighed. Det fører hende til kvinden Veronika Mörk, som har været gift med den samme mand i 60 år. Veronika bor på alderdomshjemmet i Båstad, hvor hun har boet siden hun blev enke.

Ebba skal beskrive hvordan det er muligt at bevare kærligheden i et langt ægteskab. Men interviewet kommer til at kredse mere og mere omkring Veronikas ungdom, om hendes stormfulde forhold som 17 årig, til den unge kunstner Bo. Det afleder mange spørgsmål, lever han mon endnu, og har han tænkt på hende. Ebba sætter sig for at lede efter ham, og mon det lykkes inden det er for sent.

Romanen er en fortælling om en stormende forelskelse, om hvordan kærlighed på samme tid kan være altoverskyggende og altødelæggende. Det er mødet mellem to kvinder, der begge har oplevet den helt store kærlighed, men med vidt forskelligt resultater.

’Tidselhonning’ er en meget smuk og varm fortælling, jeg blev grebet af bogen, og ikke mindst historien om Veronika som gik lige i hjertet på mig. En rørende og følsom bog om livet på godt og ondt, som jeg varmt kan anbefale at læse en kold efterårsdag.

’Tidselhonning’ er Sara Paborns anden bog på dansk og blev nomineret til årets bog i Sverige.

Sara Paborn: Tidselhonning. Gutkind 2021

Anbefalet af Annette Nygaard
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Materialer