Jan Grarup og bogen Hvor Jernkorsene gror

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:45
Pris
150 kr.
Lokalitet
Ringkøbing Biograf
Nygade 30
6950 Ringkøbing
Arrangører
Målgruppe
For voksne
For voksne

Film og foredrag - Jan Grarup - Krigsfotografen

28.01.20
Hør foredraget om bogen ”Hvor jernkorsene gror”og se dokumentarfilmen ”Krigsfotografen”

Den prisbelønnede fotograf Jan Grarup fortæller om sin seneste bog ”Hvor jernkorsene gror”.

Ved foredraget tager han os helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD, og livet som ene forælder for sine børn efter ekskonens død, til en verden som prisvindende international fotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder.

Efter en pause vises den danske dokumentarfilm Krigsfotografen af den prisvindende instruktør Boris B. Bertram, der følger Jan Grarup og hans liv på hjemmefronten og ude i verdens brændpunkter.
Jan Grarup lever et liv i undtagelsestilstand: Ude i verden er han som krigsfotograf i evig krydsild, hjemme i København er han far til fire – og står pludselig alene med forældreansvaret for sine børn, som han skal genopbygge tillid og intimitet med efter mange års flygtig tilstedeværelse.

Jan Grarup ønsker at forblive verdens bedste krigsfotograf.
Men hvordan hænger vejsidebomber og snigskytter sammen med at være alene forsørger.
Krigsfotografen, der er optaget over en periode på knap seks år, tager med Jan Grarup ud til forskellige krigszoner og følger ham tæt i det arbejde, der potentielt kan koste ham livet – en mulighed, han er indstillet på, mens han samtidig forsøger at være der på bedste vis for sine børn.

I samarbejde med Ringkøbing Biograf