Velkommen i det åbne bibliotek

Det åbne bibliotek er ubetjent. Der er ikke personale, så du skal selv lukke dig ind.
 

Det åbne bibliotek er et ekstra tilbud udover den almindelige åbningstid, hvor der er personale.
Der er dog ikke personale på Tarm Bibliotek.
Der er ubetjent åbningstid på alle kommunens biblioteker. Biblioteket er åbent fra 07.00 til 22.00 alle dage undtagen nytårsaftensdag og 1. januar.

Hvem kan få adgang til det åbne bibliotek?
Du skal være oprettet som bruger og have et lånerkort og en pinkode for at kunne benytte det åbne bibliotek.

Hvordan kommer jeg ind?
I den ubetjente åbningstid kan du lukke dig ind på biblioteket via adgangskontrollen, der sidder ved indgangen til biblioteket. Her skal du indsætte dit sundhedskort / lånerkort og taste din pinkode, så går døren op. Taster du forkert 3 gange er du blokeret i 20 min.Hvilke muligheder har jeg på det åbne bibliotek?
Du kan bruge næsten alle bibliotekets tilbud, f.eks. aflevere, låne, hente bestillinger, læse aviser og tidsskrifter, drikke kaffe/kakao, benytte pc og internet samt fotokopiere. Biblioteket har trådløst netværk, så du også kan benytte din egen bærbare pc.

Benyttelse af de åbne biblioteksrum
Du kan benytte de åbne biblioteksrum på de 5 biblioteker i kommunen til foredrag, møder og andre arrangementer. De aktiviteter, som du ønsker skal foregå i de åbne biblioteksrum, skal ligge i naturlig forlængelse af bibliotekets øvrige aktiviteter og have folkeoplysende karakter.
Der skal være offentlig og gratis adgang til aktiviteterne.
Du kan ikke bruge lokalerne til kommercielle, religiøse eller partipolitiske formål og til private fester.
Læs mere her >>

Aflevering & lån
Når du afleverer og låner ved selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen og tjekker at alt bliver rigtigt afleveret og lånt. Vejledning til selvbetjeningsautomat

Reserveringer
Når du får besked om, at der er en reservering klar til dig, får du også et reserverings nummer. Alle reserveringerne står i nummerorden nær selvbetjeningsautomaten. Når du har fundet din reservering, skal du huske at låne den på automaten.

Gebyrer
Hvis du afleverer for sent vil der være et gebyr. Det vil automatisk blive overført til senere betaling. Du kan vælge at betale næste gang, du kommer i den betjente åbningstid. Eller du kan betale dit gebyr online.

Adgangskontrol og TV-overvågning
Når du går ind på det åbne bibliotek bliver dit cpr-nummer registreret og der er TV-overvågning i lokalerne. Cpr-nummer og billeder fra TV-overvågningen bliver gemt i ca. 14 dage og vil kun blive benyttet i forbindelse med lovovertrædelser eller uhensigtsmæssig opførsel.