Fem gode råd

Hvordan du får din søn til at læse mere...
 
 • 1. Tal med ham om hans interesser.
  Al glæde og lyst ved at læse starter med interesse, ikke ved tvang. Hvis en fodboldtosset knægt får stukket en tekst om Messi i hånden, så læser han den sikkert.
   

 • 2. Gå på biblioteket sammen. 
  Få anbefalinger fra bibliotekaren og se de nyeste bøger på boglisterne. Lad - vigtigst af alt - drengen vælge selv. Gør det allerede, mens han er lille. Man ved, at jo tidligere de starter med at læse, jo nemmere er det også at få dem til at fastholde læsningen. Find også gerne bøger, I kan dele sammen - højtlæsning kan være stimulerende for læseglæden.
   

 • 3. Bred paletten af medier ud. 
  Læsning kan foregå i mange medier. Kombiner læsningen med billeder, tegninger, lyd og lignende. Brug biblo.dk, der gør bøger lidt mere tilgængelige og mindre tunge og brug sidens læsetips.
   

 • 4. Lad ham lytte til lydbøger. 
  Så læser han ikke med øjnene, men med ørerne. Han danner billeder, får en forståelse for historiers opbygning og et større ordforråd. Og måske ender det med, han selv læser den næste bog i serien.
   

 • 5. Gør det socialt og vær en rollemodel for ham.
  Vis ham, at det også kan være sejt, brugbart, sjovt, spændende og lærerigt at læse. Børn kan også være rollemodeller for hinanden. Meld ham ind i en bogklub eller få ham til at læse den samme bog som hans kammerater.