For voksne

Sådan styrer techgiganterne og kunstig intelligens din adgang til viden på nettet

03.04.24
Deltag online i Lex´ årlige konferencen om informationssøgning og forstå hvordan du får adgang til viden i en fremtid, hvor algoritmer og kunstig intelligens bliver endnu mere styrende for, hvad vi kan finde på nettet.

Følg med live via linket her

I dag googler vi, når vi søger viden, og vi har en forestilling om, at søgemaskinerne giver adgang til al indhold på nettet. Men sådan er det langtfra. Dels er det ikke teknisk muligt for søgemaskinerne at finde alt indhold, dels prioriterer de, hvilket indhold vi skal møde.

Kunstig intelligens vil revolutionere vores søgning efter viden

I fremtiden vil samtalerobotter levere skræddersyede svar og anbefalinger baseret på vores præferencer og adfærd. 

  • På den ene side vil det skabe en mere interaktiv og personlig oplevelse, hvor vi kan få svar uden at skulle navigere gennem lange søgeprocesser.
  • På den anden side vil vi måske ikke længere kende hverken kilderne eller afsenderne på den information, vi får leveret.

Knap to ud af tre danskere er bekymrede for mis- og desinformation

Manglende sikkerhed om vores adgang til viden skaber utryghed. Knap to ud af tre danskere er bekymrede for mis- og desinformation, og om algoritmerne giver os et skævt billede af aktuelle begivenheder.

  • Men hvordan fungerer søgemaskinerne?
  • Hvad kan du selv gøre for at finde frem til troværdig viden?
  • Og hvor er der brug for, at samfundet sætter nogle rammer og sikrer fri og uhindret adgang til viden?

Alt dette bliver du klogere på på Lex’ årlige konference om digital informationssøgning

Onsdag den 3. april kl. 15.00 - 17.00

Konferencen bliver både livestreamet og optaget

  • Se det foreløbige program her

Deltag i konferencen og forstå forandringerne og hvordan du får adgang til viden i en fremtid, hvor algoritmer og kunstig intelligens bliver endnu mere styrende for, hvad vi kan finde på nettet. 

Konferencen finder sted den 3. april kl 15.00-17.30 på Københavns Universitet.

Det er gratis at deltage. 

Konferencen er arrangeret i et samarbejde mellem Danmarks Biblioteksforening, Lex - Danmarks nationalleksikon, Danske Universiteter, Danske Professionshøjskoler og Danske Gymnasier og finder sted onsdag den 3. april kl. 15.00-17.30 på Københavns Universitet i Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København.