
De unges stemme - om litteratur, kunst og KLIMA
Fra Ringkøbing-Skjern Kommune deltager 8. klasser fra Tarm skole, Tim skole og Videbæk skole.
Her giver vi de unge en stemme, når vi via kunst vil skabe bevidsthed om klimaet i en bogudgivelse, som de unge bidrager til i samarbejde med et kunstnerteam.
Bibliotekarerne fra biblioteket har været på besøg ude på skolerne med oplæg og invitationer til workshops på det lokale bibliotek.

Workshops på bibliotekerne:
- Fredag d. 21. april - 8. klasse fra Tarm Skole mødes til workshop på Tarm Bibliotek.
- Mandag d. 24. april - 8. klasse fra Tim Skole mødes til workshop på Ringkøbing Bibliotek.
- Onsdag d. 26. april - 8. klasse fra Videbæk Skole mødes til workshop på Videbæk Bibliotek.
Stemningsbilleder fra dagen med workshop i Ringkøbing
Foto: Isaac Nissen
Ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne samarbejder vi med kunstnerne Liv Ea og Puk Ewdokia
Liv Ea er uddannet på Forfatterskolen for børnelitteratur i 2018, og debuterede med ungdomsromanen 'Kigger ned falder op' samme år på forlaget Jensen & Dalgaard.
I 2021 udkom Liv Ea på det aarhusianske forlag Herman & Frudit med digtsamlingen 'Lys bliver til løv'. I dette lyriske cut out værk har hun skabt sine digte ved at klippe ord fra Danmarks Naturfredningsforenings medlemsblad og sætte dem sammen på ny.
- Liv Ea arbejder både i sin skrivende praksis og i sin undervisning med bæredygtighed og fokus på natur og økologiske processer.
Liv Ea underviser i kreativ skrivning for børn og unge og er Poesiens Hus’ allerførste fastansatte huspoet.
Puk er tegner og illustrator. Hun bruger tegningens sprog til at fortælle visuelle historier og skabe stemninger.
- Hverdagen, bybilledet, arkitektur, mennesker og de små ting, man ofte overser, er hendes yndlingsmotiver at zoome ind på.
Derudover underviser hun unge og voksne i tegning, og til daglig driver hun også sin butik og værksted Ewdokia Shop i Aarhus.
Puk har uddannet sig på Holbæk Kunsthøjskole, Opgang 2, Teknisk Skole og Aarhus Kunstskole.
Hun har udstillet sine tegninger i Kroatien, Portugal og flere steder i Danmark herunder Aarhus, København og Kolding, og bidraget til en række udgivelser, bøger og magasiner.

Struer Bibliotek er projektejer og initiativtager.
Projektet er et samarbejde mellem folkebibliotekerne fra Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Skive, Varde, Ikast-Brande og Struer.
Nonprofitforlaget Ordskælv med Karen Siercke fra Poesiens Hus i spidsen er samarbejdspartner og primus motor på projektets kreative elementer.
Læs mere om projektet på struerbibliotek.dk/Ordforbindelse >
Projektet er blevet til med støtte fra Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland, Region Midtjyllands Kulturpulje og Europe Direct Midtjylland og Europe Direct Syddanmark og har et samlet budget på 1.400.000 kr.
