Forårsprogram

Gå på opdagelse i de kulturelle tilbud fra DIT bibliotek

04.01.18
Du finder et væld af arrangementer for både børn og voksne

Download hele programmet (Pdf)  eller se det i bladreformat  

Det er en stor fornøjelse hver gang vi skal præsentere et nyt sæsonprogram og i år er ingen undtagelse. Vi ønsker at give oplevelser for alle, bidrage til fællesskaber og lave aktiviteter på tværs af alder og interesser. Det håber vi er lykkedes!

I dette forår sætter vi bl.a. fokus på videnskab, hvor bibliotekerne endnu engang arbejder sammen med Danmarks Radio om en national temakampagne:” Viden skaber os - kroppen”. At formidle viden og skabe rammer for læring er en af bibliotekerne kerneopgaver, og i forårets program vil du finde flere arrangementer der knytter sig til temaet.

Ud over de mere traditionelle arrangementer med forfatteraftner, bogcaféer, kulturpersonligheder og debattører tilbyder vi i år et lidt anderledes arrangement for de helt unge, med YouTube stjernen Alexander Husum. YouTube er uden tvivl det medie, der bedst har formået at løbe med de danske børn og unge, nogle kalder det ”En verden de voksne ikke forstår” Hvad betyder f.eks subscribe, give away og collab? Men sikkert er det at YouTube er blevet stort - faktisk så stort, at det nu kan betegnes som Danmarks tredjestørste kommercielle kanal. Alexander fortæller om livet som Youtuber og der vil være mulighed for både autografer og selfies. Arrangementet er i samarbejde med spillestedet Generator.

For dem der var unge i 60érne og 70érne, hvor der hverken fandtes mobiltelefoner eller youtubere, bliver det til et rørende gensyn med de gamle retroknallerter, præsenteret af omegnens veteranklubber. Vi har inviteret motorjournalist Jens Jessen, der holder foredrag med overskriften” Datidens knallerter – nutidens kult” idet interessen for knallerter, fra disse to årtier, er i voldsom stigning, også for en helt ny generation af unge mennesker der helhjertet har taget knallerter, som Puch, Honda og Suzuki til sig. Kom med på turen ned ad memory lane.

Der er naturligvis også et væld af tilbud for biblioteks allermindste brugere. De kan møde Græshoppen Grethe, Klovnen Tapé, tage med på bamsehospital, hvor sundhedsvæsnet gennem leg bliver afmystificeret, eller tage på skovtur med Skrallebang, hvor de måske møder en heks der spiser frøer, og meget mere.

Vi håber, at vi med et varieret program kan skabe et levende bibliotek for alle, men synes du der mangler noget, er du meget velkommen til at kontakte os, for sammen kan vi skabe nye og måske endnu bedre arrangementer. Vi er altid åbne overfor nye tiltag og muligheder for samarbejde, og vi møder dig gerne både live og online

Velkommen til et kulturelt boblende forår!

Alice Hedevang Christensen
Arrangementskoordinator
mob: 99 74 26 04
E-mail: alice.christensen@rksk.dk

Download hele programmet (Pdf)  eller se det i bladreformat