Sprogsporet.dk
Sprogsporet.dk

Sådan balancerer du liv, leg og læring under hjemsendelsen

26.01.21
På sprogsporet.dk har bibliotekerne samlet viden og inspiration til, hvordan du stimulerer dit barns sprog og samtidig tager lidt af hjemmepresset med aktivitet og leg.

I mange familier er både forældre og børn meget sammen i øjeblikket. Den ekstra tid i hjemmet giver gode muligheder for tæt og vigtigt samvær.

Men hvad er det lige, man kan lave sammen med de helt små derhjemme - hvis det både skal være meningsfuldt, lærerigt og nemt for dig og dit barn?

På sprogsporet.dk har Danmarks biblioteker samlet inspiration, viden og links til sjove aktiviteter, som både styrker sproget og engagerer børn. Hvad enten I har en baby eller et stort børnehavebarn, så er der utallige timers god underholdning at finde på hjemmesiden. 

For bedsteforældre, der står med mere tid sammen med deres børnebørn, er det også et oplagt sted at søge råd.

Få sproget med i legen

I en hverdag med hjemmearbejde og børnepasning, kan det være svært at få enderne til at mødes. Her er tre nedslag fra sprogsporet.dk, der kan åbne dagligdagen lidt op, når alt andet er lukket ned. 

Rytmik

Er det fx ikke muligt at komme afsted til babyrytmik lige nu, så kan rytmikken flyttes hjem til stuegulvet i stedet.

Sprogstimulering

Leg med rim og remser er altid sjovt, og undersøgelser viser, at det er fantastisk godt til  sprogstimulering. Men hvordan er det nu, de kendte remser lyder?

Bevægelse

Mange voksne bruger masser af tid i dårlige arbejdsstillinger i disse dage. Kom ned på gulvet med børnene og få gang i kroppen med forskellige fagtesange og alfabetleg.

Tag legen med ud i det fri

Udover alt det du kan lave inden for hjemmets fire vægge, har sprogsporet.dk også et helt særligt spor, der flytter lege og aktiviteter ud i det fri. Trænger I således til at komme udenfor og røre jer, så er Sprogfitness-sporet ubetinget noget for dig og din familie.
Legene er udviklet i forbindelse med den nationale Sprogfitness-dag, hvor tusindvis af børn hvert år samles og leger i landets parker. Mange af legene kan sagtens leges af et mindre antal børn, hjemme hos jer selv.

Sprogfitness på sprogsporet

 www.sprogsporet.dk/sprogfitness, finder I lege som ‘Dyrestafet’, ‘Ordet er giftigt’, ‘Ordstratego’ og masser af andre lege. 

Kom til sprogfitness lige her >>

Skab selv - i skæret fra skærmen

Når I bagefter trænger til at komme ind og sidde i varmen, kan I også finde film og bøger på sprogsporet.dk – og tips til selv at lave dem! 

På sprogsporet.dk finder I forslag til apps, som ikke bare underholder børnene passivt, men hvor I også får sat gang i leg og læring. Kom let i gang med at lave jeres egne små animationsfilm eller måske en billedbog. 

Se alle muligheder på sprogsporet.dk, hvor du også kan tilmelde dig Sprogsporets nyhedsbrev.
 

Oprindeligt skrevet af jes, Aalborg Bibliotekerne.