Smart Parat Svar - Danmarks klogeste 6. klasse
Smart Parat Svar - Danmarks klogeste 6. klasse

Smart Parat Svar – helt uden Corona

02.12.20
Vinderholdet i den lokale runde er fundet. En nervepirrende og tæt quiz, hvor der dystes om at blive "Danmarks klogeste 6. klasse!"

Tillykke til vinderholdet Big Rainbow 6. A Tarm Skole: Peter, Morten, Nikolai, Bjørn.

Det bliver altså Big Rainbow, der går videre til den regional runde, som afholdes virtuelt d. 13 januar 2021.

Vinderholdet Big Rainbow 6. A Tarm Skole: Peter, Morten, Nikolai, Bjørn

Om årets Smart Parat Svar 

De lokale runder blev afviklet virtuelt den 2. december

Det har været nødvendigt at sætte mange aktiviteter på hold i 2020, og bibliotekernes store quiz ”Smart Parat Svar” hang da også i en tynd tråd pga. de mange restriktioner. Men efter en grundig tur på værkstedet, meldes der nu om grønt lys, og de lokale runder sættes i gang den 2. december, alt sammen i en corona-sikker version.

Eleverne fra kommunens 6. klasser når kun at åbne to låger i julekalenderen, inden den nervepirrende quizdyst indledes over hele landet. Der dystes om den eftertragtede titel: ”Danmarks klogeste 6. klasse”, når spørgsmål og svar om geografi, Star Wars, filmatiserede bøger og Ole Lund Kirkegaard fyger gennem rummet – altså det virtuelle.

I den lokale runde dyster 6 klasser fra Tarm, Stauning og Faster med hver sit hold på fem elever, hvor kun én klasse vinder og dermed går videre til en regional runde.
 

Den 13. januar 2021 afholdes de regionale runder ni steder i landet og streames digitalt

Bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. De dygtigste klasser fra hele regionen tørner sammen for at dyste om en plads i den store finale. Den 13. januar 2021 afholdes de regionale runder ni ”steder” i landet og streames digitalt.

 

Den Store Finalen - livestreames på YouTube onsdag den 3. februar 2021 

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 3. februar 2021 via livestream på YouTube.

 

På www.smartparatsvar.dk/ kan du få mere at vide om "Smart Parat Svar", og hvordan du ser Den Store Finale.
 

Baggrund - "Smart Parat Svar"

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

”Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. ”Smart Parat Svar” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Mere information

Kontakt: 
Bodil Hejlsvig, Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Tlf. 99742625 
e-mail: bodil.hejlsvig@rksk.dk

Kontakt SPS-kontoret:
Karina Øgendahl, Aalborg Bibliotekerne
smartparatsvar@aalborg.dk