Shotgun Lovesongs

10.02.16
En samtidsroman om kærlighed og stærke venskaber. Vi er i den lille by Little Wing i den amerikanske delstat Wisconsin, hvor vi følger de fem venner Henry, Beth, Kipp, Ronny og Lee.

De har kendt hinanden siden barndommen og er nu i trediverne. Lee og Kipp flyttede fra byen og blev henholdsvis verdensberømt musiker og børsmægler i Chicago. Ronny er efter en kort karriere som rodeorytter tilbage i Little Wing, hvor Henry og Beth er blevet gift, har fået to børn og bor på den fædrene gård.

Delvist spredt for alle vinde, men stadig knyttet til hinanden, fortælles deres livshistorier med skiftende synsvinkler arrangeret omkring tre bryllupper. I løbet af fortællingen flytter Kip og Lee tilbage til Little Wing, men det er ikke uden omkostninger for venskabet blandt de fem, og de må alle tage deres eget liv op til revision.

Der er gode beskrivelser af den lille by, hvor man stadig kommer hinanden ved, men det er langt fra en idyllisk hverdag. Landmænd som Henry sidder hårdt i det økonomisk, og byen kæmper med alle de udkantsproblemer, som vi også kender herhjemmefra: affolkning, faldende priser på landbrugsprodukter og detailhandelens død.

Det er en rigtig god romandebut om mandevenskaber, og forfatteren formår at skildre livet på landet kontra livet i den moderne storby, så fortællingen bliver en livsbekræftende hverdagsskildring, der vil underholde alle, som holder af følelsesladede dramaer.Nickolas Butler: Shotgun Lovesongs. Klim

Anmeldt af Maria Nygaard

Materialer