Årets modtagere af Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger...

Årets modtagere af Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger...

22.03.24
Hvert år uddeles Kulturministeriets Forfatterpris og illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Det er vigtigt med aktuel dansk litteratur til nye generationer af læsere, og derfor har Kulturministeriet en lang tradition for at hædre årets mest ekstraordinære bøger til børn og unge.

Og prismodtagerne 2024 er...

 

Hanne Dagmar Raaberg modtager Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger.

'Papirhjerter' af Hanne Dagmar Raaberg

Modtager af Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger.

’Papirhjerter’ er en rørende og stilsikker beretning om at finde sig selv og forstå, at ærlighed omkring sine følelser måske er det vigtigste, man har. Den er skrevet i en letflydende form for knækprosa med minder tilbage til Vita Andersen. Tekstens grafiske udtryk følger med indholdet, der er hjerter, gentagelser, og mellemrummene imellem ordene bliver også brugt. Også her formår Raaberg at gøre et klassisk virkemiddel levende og nyt.

Målgruppe 10+ år

Martin Jakob Strik er modtager af Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger for 'Den fantastiske bus’.

'Den Fantastiske Bus' af Martin Jakob Strik

Modtager af Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Det er på alle måder en voldsom og gavmild bog, som Strid efter femten års arbejde har udgivet. Han har en boblende og ultranaiv fortællerglæde i såvel billede som tekst, og en uforlignelig evne til at koble tekst og illustrationer sammen, så de fremstår som en udelelig enhed.

Det er en bog, man synker ned i, nærmest bogstaveligt, for den er som sagt enorm. Selvfølgelig ender fortællingen lykkeligt, og undervejs er man blevet morderligt underholdt og blevet imponeret over den vilde rejse med den seje bus hen over den imaginære verden og den fantasi, der strømmer ud af hvert penne- og penselstrøg.

Målgruppe: alle børn og voksne over 3 år

Materialer