Pige og pc
MasterFILE Premier

Find artikler til alle opgaveemner med MasterFILE Premier

22.04.20
Skriver du opgave i de ældste folkeskoleklasser, gymnasiet eller på en videregående uddannelse, kan du hente værdifuld hjælp i denne database.

Databasen dækker en bred vifte af emneområder bl.a. business, sundhed, uddannelse, videnskab og multikulturelle emner. 

Der tilbydes fulde tekster fra magasiner, artikler, bøger og primærkilder samt en stor samling af billeder, kort og flag. Forskellige opslagsværker og landerapporter er også tilgængelige.


Videopræsentation til MasterFILE Premier 

Hjemmesiden har desværre ikke helt udseendet med sig, men giv MasterFile en chance, især hvis du skal skrive opgave i de ældste folkeskoleklasser, gymnasiet og videregående uddannelser.

I MasterFile er der bl.a. artikler fra populære tidsskrifter som Time, Newsweek, National Geographic, Rolling Stone, men også mere videnskabelige publikationer som The Lancet.

Emner, der kan søges på er bl.a. taler af Hitler, Martin Luther King eller Barack Obama, artikler om Fukushima-ulykken i Japan, coverstories om Pink Floyd og The Wall, litterær kritik af Orwells ”1984”.

Man kan bruge Basic, Advanced Search eller søge på specifikke tidsskrifter i Publications. Derudover kan man anvende emneord via Subjects. Ved hjælp af flueben kan man hurtigt vælge om man kun ønsker fuldtekstartikler eller kan nøjes med bibliografiske poster.

I forbindelse med opgaveskrivning kan man med fordel afgrænse sig fra de små artikler på under 1 side. Dem er der en del af i MasterFile, og mange af dem har forjættende overskrifter, men er desværre ikke uddybende nok til en skoleopgave. Man kommer langt med Basic Search og derefter indsnævre resultaterne vha. de foreslåede emneord.

Man kan også nemt springe til Advanced Search og straks vælge at søge efter eks. interviews, taler, musikanmeldelser eller lignende. Hér kan man også søge efter en specifik forfatter eller titel.'Digitale kilder til din opgave' Find hjælp på ekurser.nu >>

MasterFILE Premier en del af E-biblioteket på riskbib.dk


Anmeldt af
Maria Nygaard
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne