Flere danske dokumentarer og kortfilm tilgængelige på Filmstriben

05.03.21
Næsten 400 nyere danske dokumentarer og kortfilm for unge og voksne, er nu tilgængelige på filmstriben.

400 nye film på Filmstriben

De knap 400 film der er produceret med støtte fra Filminstituttet, har været svære at få adgang til for publikum hjemmefra, og har hidtil kun kunne vises på ”Filmstriben - På biblioteket”. I et samarbejde mellem Filminstituttet og DBC DIGITAL, kan filmene nu ses på Filmstriben hjemme fra sofaen. Det drejer sig om film fra de sidste 12 år, suppleret af enkelte ældre titler. Og der er mange perler imellem.

Herunder finder du et lille udvalg af vores favoritter:

Dem vi var (2016): Dokumentar om ægteparret Kristian og Mette Line, der lever et liv som mange andre, kærlighed, karriere, børn og hus. Men en dag falder Kristian pludseligt om med en fatal blodprop, som ødelægger 1/3 af hans hjerne. Skaden er uoprettelig og livet, som de kendte det, er for evigt ovre.

Væbnet med ord & vinger (2017): Torben Skjødt Jensens dramadokumentar om digteren Michael Strunges liv og univers. Både et billede af mennesket Michael Strunge og et portræt af hans kunstneriske indsats, som i vid udstrækning er levet videre i nye, unge generationer langt ud over den tid, de blev skabt i.

Et hjem i verden (2015): I over et år har Andreas Koefoed fulgt 5 asylbørns dagligdag på Røde Kors asylskolen i Lynge, som hver især kæmper med personlige tragedier og traumatiske historier. Vi følger deres forsøg på at lære et nyt sprog, knytte venskaber og gøre sig klar til at skabe et hjem i Danmark.

Den sidste tid (2016): Ester og Hans er et ældre ægtepar, der elsker livet og hinanden. De har tilbragt næsten hver en vågen time sammen i 50 år. Men selvom deres helbred hastigt forværres - Esther lider af polio og Hans kæmper med eftervirkningerne af en hjerneblødning, må de finder energien til at gøre en sidste indsats. Ester og Hans forbereder sig nemlig på dommedag, som de er overbevist om er nært forestående.

Hjertelandet (2018): Janus Metz og Sine Plambechs dokumentar om Sommai, der kom til Thy for 25 år siden og giftede sig med Niels. Hun forstår de fattige kvinders svære situation i sit hjemland. Så u hjælper hun kvinder fra sin landsby i Thailand til ægteskab med danske mænd. Men dette medfører en lang række svære dilemmaer for de implicerede.