Lone Hørslev. Foto af Ib Helles Olesen
Lone Hørslev. Foto af Ib Helles Olesen

Forfatterstafet: Lone Hørslev

28.02.24
Lone Hørslev: Kvindelige alkoholikere er underbelyste i litteraturen.

I den aktuelle roman “Svømmende, rygende, grædende” har hovedpersonen Anna et alkoholproblem, som hun prøver at skjule og overbevise sig selv om ikke er til gene hverken for hende selv eller omgivelserne. Men hun falder igennem gang på gang trods sine gode intentioner om ikke at drikke. Gennem en række både alvorlige og underholdende monologer følger man Annes vej gennem rusen, selverkendelsen og et nyt fokus på livet.

"Man kan sige, at Anna er en version af mig. Hvis jeg havde drukket mere, hvis jeg havde været mere ligeglad, hvis jeg havde haft skrivekrise, hvis mine børn havde brudt kontakten til mig osv. osv. Så egentlig så tager jeg noget, jeg kender, og forstørrer det lidt op. Så sådan tror jeg, at hun er." 

Lone Hørslev: Kvindelige alkoholikere er underbelyste i litteraturen

 

Mere om forfatteren

Her kan du læse Forfatterwebs dybdegående artikel om Lone Hørslev og hendes forfatterskab.

 

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. Podcasten finder du i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

 

Bøger af Lone Hørslev

Svømmende, rygende, grædende af Lone Hørslev

Bog:

Svømmende, rygende, grædende : roman

Af Lone Hørslev (2024)

Anna Mette Hansen befinder sig i en regulær midtvejskrise, som hun forsøger at drukne i papvin. Men hvor meget papvin er egentlig for meget? Til alle læsere af humoristiske samtidsromaner

Materialer