Naja Marie Aidt. Foto af Ib Helles Olesen
Naja Marie Aidt. Foto af Ib Helles Olesen

Forfatterstafet: Naja Marie Aidt

28.02.24
Naja Marie Aidt: Romanen handler om vold og krænkelser mod kvinder

Naja Marie Aidt er aktuel med romanen “Øvelser i mørke”. Hendes udgangspunkt var at skrive om venskab, men fordi de venskaber hun beskrev, tilfældigvis var mellem nogle kvindelige karakterer -  kom romanen nødvendigvis også til at kredse om vold mod kvinder.

Hun ser blandt andet bogen som et vigtigt opråb om, at der her er noget, vi bliver nødt til at tale om. Og som hun håber, vil finde mange både mandlige som kvindelige læsere.   

"Tankerne om konkret hvor anderledes det er at leve som kvinde end som mand er det, jeg har forsøgt at fokusere på her. Også for at vise mændene, hvor belastende det faktisk er, at man skal gå og være bange og hele tiden ligesom skanne og sørge for, at der ikke sker en noget."

Naja Marie Aidt: Nu har jeg modet til at skrive om kvindeliv

 

Mere om forfatteren

Her kan du læse Forfatterwebs dybdegående artikel om Naja Marie Aidt og hendes forfatterskab.

 

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. Podcasten finder du i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

 

Bøger af Naja Marie Aidt

Materialer