Ordblindeugen 2023
Uge 40 er international ordblindeuge - 2023

Ordblind - Nyttige links

06.10.22
Nyttige links til dig der har et læsehandicap

Ordblindeforeningen

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark er en handicaporganisation, som arbejder aktivt for at hjælpe mere end 300.000 ordblinde og deres pårørende. Klik her for besøge foreningens hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Portalen Ordblindhed.dk

Ordblindhed.dk giver viden om tilbud og støtte for børn, unge og voksne med ordblindhed. Det sker gennem tekst og video. Ordblindhed.dk er udviklet af Nota sammen med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Socialstyrelsen. Nota er Danmarks Digitale Bibliotek for ordblinde og synshandicappede. Klik her for at komme til portalen (åbner i nyt vindue).

Bliv medlem af Nota

Nota er et digitalt bibliotek med lyd-, punkt- og e-bøger. Nota er for ordblinde, synshandicappede og andre med et handicap der gør, at de ikke kan læse almindelig trykt tekst. Du kan blive medlem af Nota, hvis du har et dokumenteret læsehandicap. Klik her for at læse mere og melde dig ind i Nota (åbner i nyt vindue).

Få teksten læst op

"Adgang for alle" er et gratis program du kan downloade, og så kan du få læst teksten på hjemmesider op. Den er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen. Klik her for at komme til Adgang for alle (åbner i nyt vindue)

 

Tags
Materialer